Violenţele din Cisiordania se intensifică. Trupele israeliene au ucis o femeie palestiniană înarmată cu un cuţit

Trupele israeliene au împuşcat şi ucis miercuri o femeie palestiniană înarmată cu un cuţit în Cisiordania ocupată, a anunţat Ministerul palestinian al Sănătăţii.

529 afișări
Imaginea articolului Violenţele din Cisiordania se intensifică. Trupele israeliene au ucis o femeie palestiniană înarmată cu un cuţit

Armata israeliană a declarat că un atacator înarmat cu un cuţit s-a apropiat de un soldat care "desfăşura o activitate de securitate de rutină" la nord de oraşul Hebron din Cisiordania şi că soldaţii au deschis focul. Armata a precizat că niciun soldat nu a fost rănit în incident, conform AP.

Ministerul palestinian al Sănătăţii a declarat că femeia, identificată ca fiind Ghafran Warasna, a murit după ce a fost împuşcată în piept în apropiere de tabăra de refugiaţi Al Aroub.

Violenţele israeliano-palestiniene s-au intensificat în ultimele săptămâni, cu raiduri de arestări aproape zilnice ale armatei israeliene în zonele administrate de palestinieni din Cisiordania, în urma unei serii de atacuri mortale comise de palestinieni, soldate cu cel puţin 19 israelieni morţi.

Tensiunile au crescut vertiginos după uciderea jurnalistei palestiniene-americane Shireen Abu Akleh, care lucra pentru Al Jazeera, şi după un marş ultranaţionalist israelian pe o arteră palestiniană din Ierusalimul de Est.

În ultimele săptămâni, cel puţin 35 de palestinieni au fost ucişi de forţele israeliene. Mulţi dintre ei efectuau atacuri sau erau implicaţi în confruntări cu forţele israeliene în Cisiordania, potrivit israelienilor. Dar Abu Akleh, o femeie neînarmată şi doi trecători se numără, de asemenea, printre cei ucişi. Grupurile pentru drepturile omului spun că Israelul foloseşte adesea forţa excesivă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici