Vladimir Putin a vorbit cu Emmanuel Macron despre criza din Ucraina / Volodimir Zelenski vrea reluarea contactelor diplomatice

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a discutat marţi cu omologul său din Franţa, Emmanuel Macron, despre tensiunile cu Ucraina, pledând pentru măsuri de consolidare a stabilităţii, iar, în acest context, preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a exprimat disponibilitatea reluării contactelor.

9254 afișări
Imaginea articolului Vladimir Putin a vorbit cu Emmanuel Macron despre criza din Ucraina / Volodimir Zelenski vrea reluarea contactelor diplomatice

Sursa foto: profimedia

Conform Palatului Élysée, Emmanuel Macron i-a cerut lui Vladimir Putin "clarificări" în legătură cu evenimentele din Ucraina şi Mali. Franţa este îngrijorată de activităţile grupului paramilitar rus Wagner în Mali.

Preşedinţia Rusiei a anunţat că Vladimir Putin l-a informat pe Emmanuel Macron că diplomaţia rusă depune eforturi pentru "consolidarea stabilităţii şi securităţii pe continentul european", conform site-ului SudOuest.fr. Kremlinul a precizat că Vladimir Putin a denunţat "refuzul Kievului de respectare a Acordurilor de la Minsk", argumentând că sunt necesare "măsuri concrete" decise în formatul Normandia, din care fac parte Rusia, Ucraina, Germania şi Franţa.

În acest context, preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a anunţat marţi seară că este dispus să discute cu Rusia în orice tip de format. "Ucraina este pregătită să implementeze ceea ce s-a stabilit prin acorduri", a afirmat Volodimir Zelenski, potrivit agenţiei Reuters.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici