Vladimir Putin, la şedinţa de urgenţă a Consiliului de Securitate: Procesul de negociere pe Donbass este blocat. UPDATE: Decizia privind recunoaşterea va fi luată astăzi

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat la şedinţa de urgenţă a Consiliului de Securitate că „scopul întâlnirii noastre de astăzi este să ne ascultăm colegii şi să ne stabilim următorii paşi în această direcţie”.

19452 afișări
Imaginea articolului Vladimir Putin, la şedinţa de urgenţă a Consiliului de Securitate: Procesul de negociere pe Donbass este blocat. UPDATE: Decizia privind recunoaşterea va fi luată astăzi

Vladimir Putin, la şedinţa de urgenţă a Consiliului de Securitate: Decizia asupra Donbass-ului va fi luată pe baza evaluărilor privind evoluţia situaţiei

UPDATE: Vladimir Putin a declarat, în cadrul şedinţei de urgenţă a Consiliului de Securitate, că procesul de negociere pe Donbass este blocat. Decizia privind recunoaşterea va fi luată astăzi.

„Mă refer atât la apelul liderilor Republicilor Populare Doneţk şi Lugansk la Rusia cu o cerere de recunoaştere a suveranităţii, cât şi la rezoluţia Dumei de Stat pe acelaşi subiect prin care se cere şefului statului să recunoască independenţa şi suveranitatea RPD şi LPR”, a continuat acesta.

Idei principale din discursul lui Vladimir Putin:

  • Lovitura de stat din Ucraina a fost neconstituţională şi sângeroasă, unii dintre locuitori nu au acceptat-o;
  • Rusia a făcut iniţial totul pentru a rezolva paşnic contradicţiile din Donbass;
  • Autorităţile de la Kiev nu vor implementa acordurile de la Minsk, au declarat public acest lucru de multe ori;
  • De asemenea, autorităţile de la Kiev au efectuat de două ori operaţiuni punitive în Donbass, acum agravarea are loc pentru a treia oară;
  • Scopul şedinţei de astăzi este stabilirea demersurilor pe Donbass, ţinând cont de contestaţiile „DPR” şi „LPR” cu cererea de a le recunoaşte independenţa;
  • Problemele de recunoaştere a „DPR” şi „LPR” sunt strâns legate de problemele globale de asigurare a securităţii în lume.

Potrivit declaraţiilor lui Putin, decizia asupra Donbass-ului va fi luată pe baza evaluărilor privind evoluţia situaţiei.

Lavrov spune că Occidentul nu este pregătit să accepte propunerile Rusiei de neextindere a NATO. Rezultatele conferinţei de la München au confirmat că ţările occidentale se bazează pe Washington în poziţiile lor, a spus Lavrov.

Putin spune că un posibil moratoriu privind admiterea Ucrainei în NATO nu este o concesie, ci pur şi simplu îndeplinirea planurilor Occidentului de a pregăti Kievul pentru viitoarea intrare în alianţă.
 
Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat luni că este necesar să ia în considerare un apel al liderilor celor două regiuni separatiste din estul Ucrainei pentru ca Rusia să le recunoască ca fiind independente, potrivit Reuters.
 
Reuniunea televizată a puternicului Consiliu de Securitate, care de obicei se întruneşte strict cu uşile închise, a fost extrem de neobişnuită. Ea a fost anunţată brusc luni, înainte de o reuniune a camerelor inferioară şi superioară ale parlamentului, care va avea loc marţi.
 
În cazul în care Moscova recunoaşte regiunile, aceasta ar putea deschide calea pentru ca Rusia să trimită în mod deschis forţe militare în ele, folosind argumentul că intervine ca aliat pentru a le proteja împotriva Ucrainei.
 
Putin a declarat, în remarci televizate, că ameninţarea la adresa Rusiei ar creşte substanţial dacă Ucraina ar adera la NATO.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici