Vladimir Putin şi Naftali Bennett au stabilit intensificarea cooperării Rusia-Israel şi combaterea terorismului

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, s-a întâlnit vineri în staţiunea Soci, situată pe litoralul rus al Mării Negre, cu premierul Israelului, Naftali Bennett, cei doi lideri abordând teme legate de cooperarea bilaterală, dar şi subiecte referitoare la criza din Siria şi la programul nuclear iranian.

770 afișări
Imaginea articolului Vladimir Putin şi Naftali Bennett au stabilit intensificarea cooperării Rusia-Israel şi combaterea terorismului

Sursa foto: profimedia

"Relaţiile Rusiei cu Israelul sunt unice. Am avut relaţii de încredere cu fostul Guvern Benjamin Netanyahu şi sperăm să avem continuitate în relaţiile ruso-israeliene", a afirmat Vladimir Putin, citat de agenţia Associated Press.

"Vă pot spune, în numele cetăţenilor israelieni, că vă considerăm un prieten adevărat al poporului evreu", i-a spus premierul israelian, Naftali Bennett, preşedintelui Vladimir Putin. "Comunitatea de origine rusă din Israel aduce o mare contribuţie, iar între Israel şi Rusia există legături profunde", a subliniat Naftali Bennett.

"Avem discuţii şi despre situaţia din Siria, dar şi despre eforturile de oprire a programului nuclear militar iranian", a afirmat premierul Israelului. Guvernul israelian acuză Iranul că încearcă să fabrice arme nucleare sub paravanul unui program nuclear civil, dar Administraţia de la Teheran respinge acuzaţiile. Israelul încearcă să convingă Statele Unite să nu revină în Acordul nuclear internaţional cu Iranul sau să fixeze condiţii dure, pentru a bloca activităţile nucleare iraniene.

Vladimir Putin a afirmat că Rusia, care este unul dintre susţinătorii Administraţiei Bashar Al-Assad, "depune eforturi pentru restabilirea suveranităţii Damascului asupra întregului teritoriu naţional sirian şi pentru consolidarea suveranităţii", o referire la conflictul armatei siriene cu grupuri insurgente şi teroriste. "Dar există şi interese comune, precum şi oportunităţi de cooperare, mai ales în combaterea terorismului", a subliniat liderul de la Kremlin.

Conform site-ului israelian Ynetnews.com, Vladimir Putin a exprimat speranţa că schimburile comerciale dintre Rusia şi Israel vor creşte, pledând şi pentru intensificarea cooperării în domeniul tehnologiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici