VIDEO  Vulcanul Merapi din Indonezia a erupt din nou, acoperind satele cu cenuşă

Vulcanul Merapi din Indonezia a erupt sâmbătă, scoţând fum şi cenuşă care au acoperit satele din apropierea craterului, a anunţat într-un comunicat agenţia de gestionare a dezastrelor din această ţară.

268 afișări
Imaginea articolului Vulcanul Merapi din Indonezia a erupt din nou, acoperind satele cu cenuşă

Sursa foto: Twitter

Vulcanul situat în regiunea indoneziană Yogyakarta a erupt în jurul orei locale 12:12 şi a fost observat un flux de lavă de 1,5 km, au precizat autorităţile locale.

Locuitorii din comunităţile din apropiere au fost avertizaţi să oprească orice activitate în zonele de pericol, cuprinse pe o rază între trei şi şapte kilometri de la crater, se arată în comunicat, potrivit Reuters.

Merapi, cu o înălţime de 2.963 de metri, este unul dintre cei mai activi vulcani din Indonezia şi se afla deja la al doilea cel mai înalt nivel de alertă din ţară.

Oficialul de la postul local de monitorizare, Yulianto, a declarat că niciun locuitor nu a fost evacuat.

"Acest lucru a fost observat doar ca un eveniment punctual, au fost 5-6 avalanşe. În cazul în care acoperirea continuă să crească şi distanţa este mai mare de 7 kilometri, este posibil ca locuitorilor să li se recomande evacuarea", a declarat acesta.

Situată pe Cercul de Foc al Pacificului, Indonezia are mai mulţi vulcani decât orice altă ţară. Ultima erupţie violentă a vulcanului Merapi a avut loc în 2010, provocând moartea a peste 350 de persoane.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici