WSJ: De ce plătesc americanii atât de mult pentru servicii de sănătate / Afacerile sectorului medical

Statele Unite alocă în domeniul sănătăţii, pentru fiecare cetăţean, fonduri mai mari decât orice altă naţiune dezvoltată, apropiindu-se de nivelul de 20% din PIB, comentează publicaţia The Wall Street Journal, enumerând, printre cauze, afacerile cu asigurări şi împărţirea domeniilor economice.

8599 afișări
Imaginea articolului WSJ: De ce plătesc americanii atât de mult pentru servicii de sănătate / Afacerile sectorului medical

WSJ: De ce plătesc americanii atât de mult pentru servicii de sănătate / Afacerile sectorului medical

Din punctul de vedere al criteriului speranţei de viaţă, Statele Unite se situează sub media ţărilor Organizaţiei pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare, la fel şi la capitolele mortalităţii generate de cancer şi mortalităţii infantile, conform graficelor prezentate de WSJ. Tarifele pentru servicii medicale au început să crească semnificativ mai mult decât inflaţia de la jumătatea anilor 1960. Preţurile, nu serviciile medicale, au fost factorul pentru creşterea cheltuielilor în domeniul sănătăţii comparativ cu alte ţări, afirmă economişti citaţi de WSJ.

Unul dintre factorii care contribuie la majorarea tarifelor pentru servicii medicale este consolidarea pe piaţă a poziţiilor spitalelor, care apoi negociază preţuri mai mari cu firmele de asigurări de sănătate.

În plus, piaţa serviciilor medicale a devenit o parte importantă a economiei SUA, generând zone care opun rezistenţă la schimbarea modului de funcţionare a sistemului. În decembrie 2017, industria medicală a depăşit sectorul de retail, devenind ramura cu cei mai mulţi angajaţi. Numărul locurilor de muncă în domeniul medical l-a depăşit pe cel din zonele de producţie în anul 2008.

Veniturile obţinute de companiile de servicii medicale au reprezentat aproape 16% din totalul veniturilor firmelor incluse în indicele bursier S&P 500, comparativ cu valoarea de 4%, care se înregistra în 1984. Faţă de anul 1998, companiile medicale au dublat cheltuielile pentru activităţi de lobby şi au o pondere mai mare în sectorul activităţilor generale de promovare.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Înapoi

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Înapoi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici