Zara anunţă că închide toate cele 502 magazine din Rusia şi opreşte producţia

Retailerul spaniol de modă Inditex, proprietarul Zara, a întrerupt activitatea comercială în Rusia, închizând cele 502 magazine ale sale şi oprind vânzările online, a anunţat sâmbătă compania într-un comunicat.

1468 afișări
Imaginea articolului Zara anunţă că închide toate cele 502 magazine din Rusia şi opreşte producţia

Zara anunţă că închide toate cele 502 magazine din Rusia şi opreşte producţia

Potrivit Ziarului Financiar, proprietarul Zara urmează unora dintre cele mai mari branduri occidentale care şi-au suspendat operaţiunile în Rusia, inclusiv principalul său rival H&M, în urma invaziei din Ucraina şi a impunerii de sancţiuni economice.

„În circumstanţele actuale, Inditex nu poate garanta continuitatea operaţiunilor şi a condiţiilor comerciale în Federaţia Rusă şi îşi suspendă temporar activitatea”, a precizat cea mai mare companie de modă din lume.

Rusia reprezintă aproximativ 8,5% din profitul brut global al grupului şi toate magazinele Inditex funcţionează pe bază de închiriere, a precizat Inditex. „Investiţia nu este relevantă din punct de vedere financiar”.

Inditex a precizat că va oferi forţei sale de muncă de peste 9.000 de persoane un plan special de sprijin, fără a oferi detalii. Grupul spusese că cele 79 de magazine ale sale din Ucraina au fost deja închise temporar.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici