Zelenski a făcut apel la companiile franceze să părăsească Rusia: Trebuie să înceteze să sponsorizeze crima

Preşedintele Ucrainei, Volodomir Zelenski, a avut un discurs ferm în Parlamentul francez, cerând companiilor franceze să părăsească Rusia, pentru că altfel „sponsorizează crima împotriva femeilor şi copiilor nevinovaţi”.

907 afișări
Imaginea articolului Zelenski a făcut apel la companiile franceze să părăsească Rusia: Trebuie să înceteze să sponsorizeze crima

Sursa foto: Twitter NADOT

Preşedintele Ucrainei, Volodomir Zelenski, adresându-se parlamentului francez prin videoconferinţă, a făcut apel la companiile franceze să părăsească Rusia.

„Avem din ce în ce mai multă nevoie de sprijin pentru a câştiga împotriva tancurilor. Avem nevoie de arme. Puteţi, de asemenea, să puneţi mai multe sancţiuni împotriva Rusiei. Companiile franceze ar trebui să părăsească piaţa din Rusia: Renault, Leroy Merlin, Auchan şi alţii (...). Aceste companii trebuie să înceteze să sponsorizeze crima împotriva unor femei şi copii nevinovaţi. Toată lumea trebuie să-şi amintească asta: valorile sunt mai importante decât profiturile, oamenii sunt mai importanţi decât profitul. Şi dacă ne uităm în viitor, la cum vom trăi după război, avem nevoie de garanţii privind securitatea noastră, avem nevoie de garanţii că un nou război nu va fi posibil în lumea noastră”, a spus Zelenski.

Renault a fost criticat în ultimele zile după ce producătorul auto a repornit producţia la uzina sa din Moscova. Constructorul auto a decis să îşi menţină intactă prezenţa în Rusia, respectând, în acelaşi timp, sancţiunile internaţionale, potrivit Reuters.

În acelaşi timp, Zelenski a spus că apreciază invitaţia sa în Parlamentul francez. „Sunt recunoscător pentru onoarea de a mă adresa membrilor Parlamentului Franţei. Sunt sigur că ştiţi foarte bine ce se întâmplă în Ucraina. Ştiţi ce s-a produs şi ştiţi cine este vinovat. Mă adresez dumneavoastră pentru a vă întreba cum putem reinstaura pacea în Ucraina”, le-a spus el parlamentarilor francezi.

Preşedintele Ucrainei spune că „trebuie să punem presiune pe Rusia împreună, pentru a ajunge la pace”.

Joi se împlineşte o lună de când Ucraina luptă pentru libertate.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici