Zelenski a reacţionat la cenzura Rusiei. Acesta spune că Moscova este "speriată" de interviul său dat jurnaliştilor ruşi

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a reacţionat la încercarea Rusiei de a cenzura interviul său acordat unor jurnalişti ruşi independenţi, afirmând că Moscova este "speriată" de jurnaliştii "care pot spune adevărul", arată CNN.

1491 afișări
Imaginea articolului Zelenski a reacţionat la cenzura Rusiei. Acesta spune că Moscova este "speriată" de interviul său dat jurnaliştilor ruşi

"Oameni puternici ai ţării noastre puternice, astăzi este ziua în care sunt convins din nou şi din nou cât de departe suntem de Federaţia Rusă", a declarat Zelenski în ultimul său discurs video de duminică.

"Imaginaţi-vă, s-au speriat la Moscova din cauza interviului meu cu jurnaliştii ruşi. Aceia dintre ei care pot spune adevărul".

Organismul de supraveghere a mass-media din Moscova, Roskomnadzor, a emis duminică o declaraţie prin care avertizează instituţiile de presă ruseşti să nu retransmită sau să distribuie interviul.

"(Ei) au distrus libertatea de exprimare în statul lor, (şi) încearcă să distrugă statul vecin. Ei se prezintă ca fiind jucători globali. Şi ei înşişi se tem de o conversaţie relativ scurtă cu mai mulţi jurnalişti", a declarat Zelensky.

"Ei bine, dacă există o astfel de reacţie, atunci facem totul bine. Înseamnă că sunt nervoşi".

Interviul video postat integral pe canalul Telegram al lui Zelensky a cuprins întrebări din partea unora dintre cei mai proeminenţi jurnalişti independenţi din Rusia, inclusiv a scriitorului Mihail Zygar şi a lui Tikhon Dzyadko, redactorul-şef al canalului TV Rain, închis recent.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici