Zelenski mulţumeşte Germaniei pentru decizia privind livrarea de tancuri

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, i-a transmis miercuri cancelarului Olaf Scholz că este recunoscător pentru decizia Germaniei de a livra tancuri Leopard şi de a autoriza furnizarea de vehicule blindate de către naţiuni europene.

236 afișări
Imaginea articolului Zelenski mulţumeşte Germaniei pentru decizia privind livrarea de tancuri

"Sunt principalele tancuri germane, a fost extinsă susţinerea în materie de apărare şi misiunile de instruire, a fost autorizată furnizarea de arme similare de către parteneri. Tocmai am aflat într-o conversaţie cu Olaf Scholz despre aceste decizii importante, care intervin în momentul potrivit. Îi sunt recunoscător în mod sincer cancelarului şi tuturor prietenilor din Germania", a afirmat Volodimir Zelenski.

Potrivit unor surse citate de publicaţia Der Spiegel, Germania şi alte naţiuni europene analizează posibilitatea de a furniza în total Ucrainei două batalioane de tancuri Leopard 2, adică în total 80 de vehicule blindate. Germania va furniza cel puţin 14 tancuri Leopard 2 şi va autoriza transferul de vehicule blindate de fabricaţie germană de către alte state europene. Statele Unite ar urma să furnizeze încă 40 de tancuri, inclusiv de tip M1 Abrams, potrivit aranjamentului cu Germania.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici