Video Gândurile lui Cristoiu: Ce am câştigat de pe urma coronavirusului. Undeva, e mult mai bine decât înainte

  • Ion Cristoiu: Am făcut economie de valize, tur de pantaloni, tălpi de pantofi. Am câştigat un oarecare timp deoarece nu mă mai duc la Biblioteca Academiei
  • Ion Cristoiu: Am înlocuit mersul la Sinaia sau la Găgeşti Deal cu mersul la piaţă. Am făcut economie de benzină, de cauciucuri
  • Ion Cristoiu: Temător să nu vină prea mulţi aducători de pachete la mine acasă, nu am mai cumpărat tot felul de pe Amazon, uneori destul de scumpe, şi am făcut iar o economie la pensia mea
5347 afișări

Ion Cristoiu spune că, de când cu starea de urgenţă, pe lângă banii câştigaţi prin renunţarea la unele obiecte de care avea nevoie zilnic pentru a merge la Biblioteca Academiei, are şi mai mult timp la dispoziţie, deoarece mersul la bibliotecă, statul acolo şi apoi întorsul acasă îi luau ore bune.

“Eu nu sunt simptomatic, sunt asimptomatic din punctul acesta de vedere deoarece sunt un om care scriu foarte mult, închis într-o carapace. Practic mă duceam la Biblioteca Academiei care e peste drum de casa mea. Lucrul pozitiv este faptul că am făcut economie de valize. În fiecare dimineaţă trebuia să zurui cu roţile o valiză şi un rucsac. Am făcut economie de tur de pantaloni că nu mai stau în costum cum şedeam la bibliotecă. Foarte important, de tălpi de pantofi, am consumat mult mai puţine că nu mai merg la Biblioteca Academiei. Acolo, mă ajuta cineva să urc scările, îi dădeam nişte bani, am făcut economii, deci nu mai plătesc la nimeni. Nu am mai cărat cu mine toate laptopurile. Am câştigat un oarecare timp deoarece până ajungeam dimineaţă la Bibliotecă, plecam la 9, până aşezam toate ălea pe masă, acolo, trecea timpul. Asta ar fi pozitiv”, a mărturisit jurnalistul.

Chiar dacă statul în casă a avut un efect negativ asupra inspiraţiei pe care, înainte criză, şi-o regăsea în plimbările la Sinaia sau Găgeşti Deal, Ion Cristoiu a înlocuit aceste ieşiri cu mersul la piaţă, care, paradoxal, s-a dovedit benefic pentru portofelul său.

“Negativ e faptul că eu la două săptămâni dacă nu ies în ţară, în sensul să ies undeva să dorm o noapte într-o altă localitate, nu mai am aşa mare inspiraţie, dar acum am înlocuit mersul până la Sinaia sau până la Găgeşti Deal cu mersul la piaţă. Nu în ultimul rând am făcut economie de cauciucuri, de benzină. Deci undeva e mult mai bine decât înainte şi aici, un alt paradox. Înainte cumpăram foarte multe device-uri. Temător să nu vină prea mulţi aducători de pachete la mine acasă, am făcut economii. Nu am mai cumpărat tot felul de pe Amazon, uneori destul de scumpe, şi am făcut iar o economie la pensia mea”, a conchis publicistul.


Abonează-te la Mediafax pe Youtube: Tragedia New York-ului, prin ochii unei românce. E mai riscant să mergi la spital

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici