Gândurile lui Cristoiu. Despre congresul PNL: În partid e aproape război civil. Până în 25 septembrie, România este paralizată

  • Publicistul Ion Cristoiu critică implicarea premierului Florin Cîţu în cursa pentru preşedinţia PNL la congresul partidului din 25 septembrie.
  • Ion Cristoiu susţine că bătălia internă este aproape ca un război civil, din cauza căruia România va fi paralizată.
2411 afișări
Imaginea articolului Gândurile lui Cristoiu. Despre congresul PNL: În partid e aproape război civil. Până în 25 septembrie, România este paralizată

Gândurile lui Cristoiu. Despre congresul PNL: În partid e aproape război civil. Până în 25 septembrie, România este paralizată

Ion Cristoiu spune că alegerile interne nu erau o nenorocire dacă premierul Cîţu nu-şi anunţa candidatura la şefia PNL, decizie care a dus însă la încleştarea a două găşti în partid.

„Şi a venit nenorocirea acestor alegeri din PNL. Ele nu erau o nenorocire dacă nu se înscria în cursă premierul României.(...) s-a înscris premierul României, care fiind şi slab şi susţinut de o gaşcă, a transformat PNL într-un adevărat război civil, în care cele două grupări, găşti, sunt încleştate. Puţină lume ştie ce bătălie e între ei. Bătălia care se duce nu este o bătălie surâzătoare. Puteau să fie alegeri cum a fost pe vremea lui Dragnea. Adică dl. Ludovic Orban era sigur că va câştiga, se înscriau acolo 2-3 piţifelnici şi asta era. Ori, a intrat un candidat care e premierul României”, a afirmat publicistul vineri seara la emisiunea Gândurile lui Cristoiu, de la Aleph News.

Ion Cristoiu susţine că alegerile din PNL seamănă de fapt cu un plan de răsturnare a lui Ludovic Orban de la şefia PNL, care, dacă va eşua, ar putea duce la înlocuirea lui Florin Cîţu din funcţia de premier.

„Aceste alegeri au aspectul unei răsturnări a lui Ludovic Orban. Deci, finalul acestor alegeri este că una dintre găşti dispare. E greu de presupus că Ludovic Orban, dacă va câştiga, îl mai lasă pe Florin Cîţu premier. Este pentru prima dată în postdecembrism când în interiorul unui partid e aproape război civil.(...) Gruparea din spatele lui Cîţu şi cu preşedintele, or mai fi şi serviciile, chiar pariază pe acesta. Şi-atunci, până în 25 septembrie, România este paralizată pentru că premierul nu mai are timp de ţară, se preocupă, face turnee prin ţară(...)”, a explicat publicistul.

Ion Cristoiu mai spune că vizita de vineri a premierului Cîţu la Baia Mare este una dintre cele mai mari escrocherii politice deoarece acesta foloseşte funcţia şi banii de la Guvern într-o bătălie internă, de partid, al cărei scop este înlăturarea lui Ludovic Orban din fruntea PNL.

„În realitate, am avut de-a face cu una dintre cele mai mari escrocherii politice pentru că premierul s-a dus pe banii Guvernului – nu s-a dus pe banii PNL sau pe banii lui- la Satu Mare, nu întâmplător pentru că preşedintele CJ Maramureş e din gaşca lor şi acolo au venit doi tipi care nu aveau ce căuta: Emil Boc şi Rareş Bogdan. Şi o acţiune guvernamentală, pe banii Guvernului, s-a transformat într-un moment în care cei doi nu aveau ce căuta acolo. Am avut imagine a ce va fi în această ţară până pe 25 septembrie. Se iau bani guvernamentali. Se ia o acţiune guvernamentală, se duce premierul, acolo vin doi susţinători de-ai lui, care-i cântă în strună. Nu văd rostul. Putea să spună în conferinţa de presă: stimaţi jurnalişti nu mă întrebaţi cu PNL (…). Problema e că el se plimbă şi fură startul. Deci avem două probleme. Cu banii şi că el foloseşte funcţia de premier pentru a-l bate pe Ludovic Orban”,  a afirmat publicistul.

Ion Cristoiu susţine că, de fapt, Florin Cîţu nici nu vrea să candideze, dar este împins de la spate de Alina Gorghiu, susţinută de preşedintele Iohannis, care îl va lăsa însă din braţe pe premier dacă acesta va pierde competiţia din PNL.

„Premierul României… de fapt, nu premierul României… mi-a limpede că el nu a vrut să candideze. L-a împins gruparea Alinei Gorghiu, care are şi mari influenţe şi la Cotroceni şi a venit la preşedinte şi a zis: ştiţi, noi deja avem…. Paranteză, nu uitaţi că au fost două puciuri pe care le-a oprit preşedintele, dar nu le-a oprit pentru că îi era drag Ludovic Orban. Cele două puciuri, cel din 19 decembrie, când mergea Rareş Bogdan deja să convoace Biroul Permanent Naţional, împreună cu dl Sighiartău, care furaseră cheile, şi a fost oprit de Klaus Iohannis, şi 20 ianuarie când am făcut interviul la Aleph News cu Rareş Bogdan şi trebuia să fie începutul unui puci. Era prevăzut ca a doua să iasă pe rând Boc şi ăia să-I ceară demisia lui Ludovic Orban, înainte de congres. Au fost oprite amândouă de Klaus Iohannis pentru că avea informaţii de la SRI că pierd. Şi asta spune însă un lucru foarte important în favoarea lui Ludovic Orban. Klaus Iohannis este totuşi un politician, minim, dar e. Când va vedea că Florin Cîţu nu are nicio şansă, îl lasă din braţe mâine”, a spus publicistul.

În concluzie, Ion Cristoiu crede că „va pierde Cîţu, deocamdată. El nu mi-a lăsat un moment impresia că vrea. Chiar şi asta de la Satu Mare. El nu candidează. Sunt ăştia care… Eu propun ca pe Cîţu să-l altoim cu Rareş Bogdan şi va ieşi un candidat perfect. Sau Rareş Bogdan să facă o chestie prin căşti, tot timpul, să-i şoptească lui Cîţu”.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici