Video Gândurile lui Cristoiu: Dezastrul statului român are printre principalele cauze absenţa unui singur comunicator

  • Ion Cristoiu: Scandalul Luminii de Paşti exprimă alături de sparanghel, de bâlbâieli o prăbuşire a statului român
  • Ion Cristoiu: Statul român este acum verificat nu numai în materie de sănătate, ci în toate încheieturile sale
  • Ion Cristoiu: Specialiştii pot exprima puncte de vedere, dar preşedintele sau premierul decide şi anunţă
352 afișări

Ion Cristoiu a atras atenţia că una dintre principalele cauze care au dus la imaginea de dezastru în gestionarea crizei coronavirusului este absenţa unui comunicator unic.

“Statul român este acum verificat nu numai în materie de sănătate, este verificat în toate încheieturile sale, la nivel de democraţie, de transparenţă, de ordine de păstrare a drepturilor omului, la nivel de concentrare şi nu în ultimul rând, şi nu voi înceta să nu repet, s-a văzut încă o dată, dezastrul statului român în administrarea crizei are una dintre principale cauze absenţa unui singur comunicator. A venit preşedintele, el ne-a comunicat ceva şi nu mai avea voie să vină Vela şi să ne comunice altceva. Acelaşi lucru se întîmplă cu specialiştii noştri celebrii cărora eu le spun cioclii apocaliptici”, a susţinut jurnalistul.

Ion Cristoiu a dat exemplul lui Raed Arafat, Alexandru Rafila şi Bogdan Despescu care apar la televizor şi dau declaraţii. În opinia sa, aceştia ar trebui să-şi transmită punctele de vedere preşedintelui sau premierului, care trebuie să ia o decizie şi  să o prezinte cetăţenilor.

“Fiecare îşi spune punctul de vedere preşedintelui, nu la televizor. Nu vine Raed Arafat la televizor şi spune <să ştiţi că staţi în case până la nu ştiu cât mai>. Păi el nu poate să decidă. E un punct de vedere. Şi atunci liderul politic, preşedintele sau premierul, decide, adică cumpăneşte. În această cumpănire a deciziei intră foarte mulţi factori, externi, informaţiile pe care le are preşedintele sau premierul, interesele economice. În momentul în care a decis, el anunţă: <vom sta în case până la data cutare sau până la sfârşitul lumii >(...) Ori în momentul în care în fiecare seară, pe televiziuni vine şi ne explică Rafila, apoi vine Streinu Cercel, acum mai puţin pentru că l-au acuzat că face campanie electorală pentru Gabriela Firea, Raed Arafat şi spun naţiunii veţi sta în casă până la data de, e un dezastru”, a subliniat jurnalistul.

Ion Cristoiu a mai spus că miniştrii răspund de sectoare diferite şi nu au voie să anunţe decizii care vin în conflict cu altele, cum a fost în cazul şomajului tehnic pentru bugetari anunţat de ministru Muncii, Violeta Alexandru, dar respins de ministrul Finanţelor, Florin Câţu.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici