Video Gândurile lui Cristoiu: Preşedintele ar trebui, printr-un decret, să încheie starea de urgenţă pe 3-4 mai. Altfel, va fi un balamuc tipic românesc

  • Ion Cristoiu: Tema coronavirusului şi a lui "staţi acasă" a fost înlocuită cu tema întoarcerii la noua viaţă normală
  • Ion Cristoiu: Schimbarea agendei publice va duce la o relaxare totală a măsurilor, pe cont propriu, de români. Măsurile de relaxare sunt anunţate prea devreme
  • Ion Cristoiu: Preşedintele ar trebui printr-un decret să renunţe la data de 15 mai şi să încheie starea de urgenţă după 1 mai
1468 afișări

După declaraţia de miercuri a preşedintelui Iohannis, Ion Cristoiu constată o schimbare a agendei publice, în care tema coronavirusului şi a lui “staţi acasă” a fost înlocuită cu tema întoarcerii la noua viaţă normală. De asemenea, Ion Cristoiu a remarcat încă o dată schimbarea de atitudine a preşedintelui care şi-a permis să apară cu mască la începutul declaraţiei de presă. În opinia jurnalistului, gestul este mare lucru deoarece “preşedintele a fost şi este incapabil de asemenea şocuri mediatice, teatrale”. “Ceva s-a schimbat la Cotroceni. Ori s-au schimbat consilierii, ori s-a schimbat Klaus Iohannis”, a conchis publicistul.

Ion Cristoiu atrage însă atenţia că această schimbare a agendei publice este cu dus-întors deoarece distanţa în timp între anunţul relaxării restricţiilor şi intrarea lor în vigoare, respectiv la 15 mai, după încetarea stării de urgenţă, va duce la un balamuc total, tipic românesc în care unii vor respecta măsurile de distanţare fizică, iar alţii nu.

”E cu dus-întors deoarece această schimbare a agendei publice de Klaus Iohannis va duce la o relaxare totală a măsurilor pe cont propriu, făcute de români. Deci, din punctul acesta de vedere e riscant pentru că deja românii nu mai ţin cont de interdicţii, chiar şi cele de care spune el că se păstrează, o să dispară încetul cu încetul. Sigur vor fi obligatorii prima zi, a doua zi, a treia zi cu măşti dar a patra zi jumătate dintre călătorii unui autobuz nu o să le mai poarte. Până pe 15 mai este prea târziu. Măsurile sunt anununţate prea devreme. Deci noi vom avea un balamuc total. Unii vor respecta interdicţiile, alţii nu vor respecta, vor fi scandaluri pentru că unii vor păstra distanţa social[, alţii nu vor păstra. Va fi o chestiune tipic românească”, a explicat jurnalistul.

Ion Cristoiu este de părere că preşedintele s-a grăbit şi pentru a se preveni o astfel de degringoladă, propune scurtarea stării de urgenţă prin decret, cu aproximativ două săptămâni, astfel încât măsurile de relaxare a restricţiilor să intre în vigoare imediat după 1 mai.

“Cred că s-a grăbit. Ar fi trebuit să se renunţe la starea de urgenţă, se poate, tot prin decret. Putea fi pe la începutul lui mai. E prea mare distanţa, perioada  de când  se anunţă măsurile până pe 15 mai. După părerea mea, ori trebuia stat până aproape de începutul lui mai, ori dacă nu, relaxarea trebuia la începutul lui mai. Cred că preşedintele ar trebui să se gândească şi ar trebui printr-un decret să renunţe la data de 15 mai şi să o aducă mai aproape, poate chiar după 1 mai, a doua zi după ce a trecut sărbătoarea muncii, să relaxeze. Cred că ar fi cel mai bine pentru că altfel se va crea un balamuc tipic românesc, mai rău decât relaxarea oficială. Adică va fi o relaxare neoficială, cu multe bâlbâieli, neînţelegeri, scandaluri. Aşa că eu cred, prin decret, şi legea îi permite, să nu fie 15 mai şi să fie 3-4 mai, de curmare a stării de urgenţă”, a  propus jurnalistul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici