Gândurile lui Cristoiu. Topul Săptămânii

În Topul Săptămânii realizat de publicistul Ion Cristoiu, primul loc este ocupat de noua geacă a preşedintelui Klaus Iohannis, iar ultimul, de şeful SRI, Eduard Hellvig.

344 afișări
Imaginea articolului Gândurile lui Cristoiu. Topul Săptămânii

Locul 5- Eduard Hellvig, şeful SRI

“Nişte senatori i-au cerut să vină Hellvig în Parlament să explice conflictul dintre Ucraina şi Rusia. Hellvig nu are nicio treabă, el este la SRI. El poate cel mult să vină şi să spună dacă sunt spioni ruşi sau ucraineni. Pe domeniul ăsta ar trebui să vină cineva de la SIE. Nu am înţeles de ce să-l chemi pe Hellvig să explice situaţia din Ucraina. Mai degrabă îl chemau pe Klaus Iohannis. Ar trebui să facem o petiţie, totuşi el trebuie să vină să dea seamă Parlamentului. Iertaţi-mă, angajezi România în Sahel că vrea un om. E o lege a istoriei României. De câte ori un singur om a vrut ceva… în perioada monarhiei era o expresie- majestatea sa trebuie acoperit. Adică nu se expunea regele. S-a expus o dată, în 1940. El a condus politica externă, au fost două dictate, s-a redus România şi a fugit cu trenul. Un om politic înţelept zice bă, mă duc şi la Parlament, nu mă costă nimic. Deci nu numai eu m-am dus în Sahel. Ce facem noi în Sahel? Acolo sunt păstori. Africa de Sud, Maroc, da! Abudabi. Şi a zis că vrea să facă modelul România educată şi acolo, în Sahel, Mali, nu ştiu, că acolo e o bătălie… i-o fi dat cineva un text pe care l-a citit şi nu ştie despre ce e vorba. Dar nu ar fi normal să-l cheme în Parlament? Că a spus că România e implicată în stabilitatea republicii Mali.”

Locul 4- Cătălin Drulă, preşedintele interimar al USR

“El a venit printr-o lovitură de palat. În primele zile mi s-a părut că chiar va face ceva. Nu a făcut, a trecut atâta timp. Scriu pe Facebook împotriva a cee ace face puterea. Mă aşteptam la maim ult. Măcar politica răngii. (…)Pe mine m-a mirat că totuşi Dacian Cioloş, care are o experienţă, nu se poate compara cu Drulă. Nici Klaus Iohannis nu se poate compara cu Cioloş. A fost primar şi a ajuns preşedinte. Totuşi, Dacian Cioloş a fost comisar, şeful unui grup din Parlamentul European, premier, ministru. Eu mă aşteptam să rupă PLUS şi era mult mai bine. Adică am fi avut două partide pe dreapta. Un USR zbanghiu, cu temele lui, şi un PLUS, mai apropiat de ceea ce ar trebui să fie PMP. Adică un partid liberal mai puţin zbanghiu.(…) Probabil, că la un moment dat, din cauza nemulţumirilor, se va rupe.”

Locul 3- Marcel Ciolacu, preşedintele PSD

“A zis că în cazul unui conflict în Balcanii din Vest, de fapt se referea la Ucraina. El a confundat Balcanii de Vest cu Ucraina, dar ar merita locul 3 şi pentru faptul că el ne-a sugerat, pentru că îl cunoaşte bine pe Klaus Iohannis, mai bine decât îl cunoştea Boc pe Traian Băsescu, şi a spus că în cazul unui conflict (…) va fi declarată stare de urgenţă.”

Locul 2- Lucian Bode, ministrul de Interne

“Pentru că ne-a anunţat că a pregătit deja tabere de refugiaţi.”

Locul 1- Geaca lui Klaus Iohannis

“Nu Klaus Iohannis, ci geaca lui Klaus Iohannis. Geaca este la ora actuală personajul principal al României. Cred că au lucrat mult. Credeţi că au lucrat croitorii, cine a lucrat la ea?”

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici