Video Gândurile lui Cristoiu: Vă rog, vă implor pe 15 mai staţi în case! Nu ştiu cine va scăpa cu viaţă

  • Ion Cristoiu: Va fi o presiune extraordinară a tuturor să se deschidă tot, frizerii, librării, covrigării
  • Ion Cristoiu: O soluţie ar fi ca înainte de 15 mai, prin ordonanţe militare, să se înceapă o relaxare parţială
  • Ion Cristoiu: Dacă nu va fi aşa, pe 15 mai staţi acasă, că nu ştiu cine va scăpa cu viaţă
42170 afișări

Ion Cristoiu face un apel mai puţin obişnuit în contextul în care s-a numărat printre cei care au pledat insistent ca oamenii să poată ieşi din case şi să meargă la muncă.

Ori dai drumul la tot pe 15 mai, dimineaţa, la 5 şi Dumnezeu cu mila, deschidem tot,tot, tot şi vedem cine scapă cu viaţă din acest 15 mai. Totuşi e de presupus că persoane bolnave, fără simptome, circulă printre noi. Probabil că ei vor îmbolnăvi în masă şi nebunia va fi că nimeni nu va mai fi atent. Asta e o soluţie, dezastruoasă”, a explicat jurnalistul.

Ion Cristoiu cere românilor să rămână în case deoarece autorităţile nu au anunţat deocamdată o ridicare graduală a restricţiilor până în 15 mai, când starea de urgenţă permite restrângerea drepturilor omului prin folosirea ordonanţelor militare pentru măsuri de limitare a răspândirii virusului.

“Cealaltă soluţie, şi ea dezastruoasă, este parţială. Cum faci la Bucureşti, sunt o mie şi una de probleme la transportul public, la parcuri, dai drumul la toate, dai drumul doar la alea mari... După asta, va fi o presiune extraordinară a tuturor să se deschidă toate, frizeriile, coaforurile, librăriile, cofetăriile, covrigăriile. Toată lumea va face presiune. Cea mai bună soluţie ar fi ca imediat după 1 mai să înceapă, pe baza unor ordonanţe militare, în cadrul stării de urgenţă, o relaxare parţială în aşa fel încât pe 15 mai să nu fie ori o relaxare totală care înseamnă un balamuc total sau reelaxare graduală pentru că e greu în prima zi să deschizi numai frizeriil. Dar de ce nu şi cabinetele stomatologice? Relaxând  gradual pe 15 mai, viaţa  deja şi-a început cursul .Dacă nu se întâmplă aşa, încă o dată, pe 15 mai staţi în casă că nu ştiu cine va scăpa cu viaţă din acel balamuc total care va fi încetarea stării de urgenţă”, a conchis jurnalistul.

 

 

 

 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici