Video INTERVIUL INTEGRAL | Gândurile lui Cristoiu. Viorica Dăncilă: Ludovic Orban să aibă grijă ca semnăturile să coincidă cu numărul de voturi, pentru ca moţiunea să treacă

Premierul Viorica Dăncilă consideră foarte slabă moţiunea de cenzură a Opoziţiei căreia nu-i dă şanse de reuşită joi, la votul în plenul reunit al Parlamentului, când senatorii şi deputaţii PSD vor fi prezenţi, dar nu vor vota.

448 afișări

Am avut o discuţie în vara acestui an legată de o alianţă, o susţinere, cu dl. Victor Ponta

Viorica Dăncilă: Nu ştiu ce se va întâmpla pe urmă cu... poate vor fi, poate nu vor fi, nu vreau să iau în calcul acest lucru. Vreau să rămân alături de colegii care ţin la acest partid şi care vor în continuare să mergem să câştigăm alegerile prezidenţiale.

Ion Cristoiu: La nivelul conducerii există o poziţie adoptată faţă de Victor Ponta şi Pro România, a fost vreun moment de după 26 mai când s-a încercat apropiere depărtare nu...?

Viorica Dăncilă: Da. am avut o discuţie cu Victor Ponta. Am avut o discuţie în vara acestui an legată de o alianţă, o susţinere, dar din păcate, aşa cum ne-a obişnuit Victor Ponta, nu a trecut nici câteva zile şi l-am văzut în spaţiul public spunând nu ceea ce am discutat, ci ceea ce ar fi vrut Victor Ponta să se întâmple.

Ion Cristoiu: Staţi că faceţi o dezvăluire. Discuţia... se contura o înţelegere, un acord?

Viorica Dăncilă: Deci am vorbit despre o eventuală alianţă, nimic, să spunem, concret de o eventuală alianţă între Pro România, ALDE şi Partidul Social Democrat, astfel încât să facem un bloc în care să asigurăm o bună guvernare şi în acelaşi timp să mergem împreună la alegerile prezidenţiale.

Ion Cristoiu: El a luat-o la fugă când aţi zis asta sau a mai stat?

Viorica Dăncilă: Nu, n-aş putea să spun că a luat-o la fugă, pot să spun că tot ceea ce a spus pe urmă în spaţiul public nu conform cu realitatea. De fapt Victor Ponta ne-a obişnuit cu modul acesta, Victor Ponta ne-a obişnuit cu jignirile pe care le adresează, Victor Ponta a dezamăgit foarte tare Partidul Social Democrat şi sunt convinsă că i va dezamăgi pe cei care acum îi consideră alături şi îl consideră un lider. Spun acest lucru din mai multe motive, Victor Ponta şi-a dat demisia din Partidul Social Democrat pe Facebook, fără o discuţie, fără a arăta respect faţă de colegii de partid, ne-am trezit fără preşedintele partidului. Şi-a dat demisia din funcţia pe care a deţinut-o, premierul României, fără a avea o discuţie cu colegi să întrunească CEx-ul, să le spună colegilor ce are de gând să facă. Cred că aceste lucruri arată modul în care lucrează Victor Ponta şi am convingerea că şi cei care acum cred în Victor Ponta, peste o anumită perioadă, vor veni în Partidul Social Democrat şi vor spune acelaşi lucru. Ne-au dezamăgit, nu a contat decât Victor Ponta, iar cei din jurul lui nu.

Ion Cristoiu: Credeţi că la ce se întâmplă acum un rol are şi domnul Liviu Dragnea care poate să influenţeze oamenii săi din partid? Dânsul fiind la închisoare.

Viorica Dăncilă: Cred că şi Liviu... nu am mai discutat cu Liviu Dragnea din seara alegerilor europarlamentare, dar cred că şi Liviu Dragnea are colegi în partid cu care a lucrat, care i-a promovat, pe care i-a susţinut, cred că are o anumită influenţă.

Ion Cristoiu: Păi şi pozitivă sau negativă în raportul dumneavoastră.

Viorica Dăncilă: Nu ştiu, nu am de unde să ştiu.

Ion Cristoiu: Influenţează moţiunea de cenzură votul unor PSD-işti?

Viorica Dăncilă: Nu am de unde să ştiu care este opinia domnului Dragnea, dar eu cred că nu influenţează negativ moţiunea de cenzură. În fond dacă stăm să ne gândim, pornind de la o chestie logică...

Ion Cristoiu: Nu, influenţează PSD-ul, nu votul.

Viorica Dăncilă: Da, influenţează...

Ion Cristoiu: Nu influenţează în favoarea trecerii moţiunii de cenzură. E o declaraţie.

Viorica Dăncilă: Dacă stăm să ne gândim acest program de guvernare a început cu Liviu Dragnea preşedinte. Cred că Liviu Dragnea, presupun, vrea să ducem acest program de guvernare la bun sfârşit. Nu ştiu dacă cu mine premier sau cu altcineva dar cred că vrea să continue acest program de guvernare.

Monica Mihai: Doamna premier, în ultimele luni doamna Lia Olguţa Vasilescu a trecut, aşa, într-un plan secund, asta deşi imediat după alegerile europarlamentare dumneavoastră declaraţi că este un om de bază în PSD cu care veţi colabora foarte bine şi pe viitor. Cum aţi explica această trecere în plan secund?

Viorica Dăncilă: Colaborez foarte bine cu Olguţa, o apreciez foarte mult, am discutat cu Olguţa, este foarte activă, s-a concentrat foarte mult pe alegerile de la Dolj, este un om pe care eu îl apreciez, un om care se bate foarte tare, sunt convinsă că Olguţa Vasilescu va ieşi în spaţiul public în această campanie electorală şi va susţine cu tărie PSD-ul şi candidatul PSD.

Ion Cristoiu: Campania dumneavoastră şi a PSD-ului, inclusiv a domnului Liviu Dragnea, era în raport cu Cotroceniul, cunosc tema aia, să nu dezbinăm, nu credeţi că ar trebui să renunţaţi în campanie la tema asta şi să muşcaţi mai tare din duşmani? Vă întreb aşa. Aveţi de gând să vă schimbaţi? Parcă în ultimul timp v-aţi schimbat un pic.

Viorica Dăncilă: Domnul Cristoiu, ei vin cu minciuni eu întotdeauna voi spune adevărul. Cred că România are nevoie de echilibru şi consens. Nu cred că mai are nevoie de atâta ură în societate, dar asta nu mă va opri să spun lucrurile pe care le constat şi faptul că cinci ani de zile am avut un preşedinte care nu prea s-a văzut. Deci în această campanie electorală vom spune în continuare adevărul. A spune adevărul nu este un lucru care să deranjeze pe cineva. În acelaşi timp nu cred că mai avem nevoie de această dezbinare. Cred că avem nevoie de un preşedinte care să fie preşedintele tuturor, un preşedinte care să coopereze instituţional cu guvernul României indiferent de culoarea politică, cu parlamentul României. Avem nevoie de mai multă linişte, avem nevoie de mai puţină ură în societate, avem nevoie de un preşedinte activ care să fie în mijlocul oamenilor şi un preşedinte care să se implice. Nu am avut acest preşedinte şi cred că toate aceste lucruri le văd nu numai eu, cred că majoritatea cetăţenilor pot să vadă acest lucru şi să confirme comportamentul preşedintelui Iohannis. Într-o bătălie politică este normal ca să vorbeşti despre adversar, dar important este să vii cu argumente şi nu cu jigniri, important este ca şi candidatul dar şi preşedintele în funcţie să ţină cont de Constituţia României, important este să te duci şi să vorbeşti cu oamenii, important este ca şi preşedinte să fii un model pentru ceilalţi. Şi spun acest lucru pentru că un preşedinte care nu pune în practică o hotărâre a Curţii Constituţionale, o hotărâre care ar fi obligatorie pentru orice cetăţean din această ţară nu este un preşedinte care să merite încrederea celorlalţi pentru nou mandat.

Sunt un om independent, nu sunt un om care poate fi manevrat, sunt un om care cred eu pot să spun că nimeni, absolut nimeni nu are o influenţă în acest moment asupra mea

Ion Cristoiu: Sunteţi conştientă că circulă în spaţiul public şi suspiciunea că dumneavoastră sunteţi captiva unor persoane care nu sunt din PSD, inclusiv din servicii? Aţi auzit aceste acuzaţii? Cum răspundeţi?

Viorica Dăncilă: Am auzit atâtea acuzaţii în spaţiul public domnul Cristoiu, încât nu mă mai miră nimic. Este păcat că vin cu astfel de lucruri, că vin cu astfel de minciuni în spaţiul public. Atunci când vii cu astfel de acuzaţii, unele dintre acuzaţii sunt foarte grave, cred că trebuie să demonstreze acest lucru că este foarte uşor să jigneşti, este foarte uşor să acuzi pe cineva, dar mai greu este ca să-ţi argumentezi spusele. Nu, nu este aşa, sunt un om independent, nu sunt un om care poate fi manevrat, sunt un om care cred eu pot să spun că nimeni, absolut nimeni nu are o influenţă în acest moment asupra mea.

Ion Cristoiu: Unele acuzaţii se refereau şi la un coleg de-al nostru, domnul Cristian Burci, îl ştiu şi eu că lucrez... Îl ştiţi?

Viorica Dăncilă: Nu-l cunosc, nu l-am întâlnit niciodată pe domnul Cristian Burci.

Ion Cristoiu: Staţi un pic, cum nu l-aţi întâlnit niciodată pe domnul Cristian Burci?

Viorica Dăncilă: Nu, nu l-am întâlnit.

Ion Cristoiu: Păi despre dumneavoastră se spune că vă întâlniţi în fiecare zi cu el.

Viorica Dăncilă: Nu-l cunosc, nu l-am întâlnit niciodată, nu am vorbit niciodată.

Monica Mihai: Zâmbeşte până şi ea. Nu-i aşa? Nu se spune aşa? Aşa se spune.

Viorica Dăncilă: Ştiţi cum, domnul Cristoiu, în momentul în care...

Ion Cristoiu: Staţi că aţi făcut o ştire.

Viorica Dăncilă: În momentul în care nimeni nu poate să spună că ţi-ai cumpărat casă din meditaţii, în momentul în care nu ai schelete în dulap, trebuie să-ţi găsească ceva. Despre domnul Burci nu ştiu nimic, nu m-am întâlnit cu dânsul, nu am vorbit niciodată, deci aceste acuzaţii uitaţi că sunt nefondate şi arată câtă mizerie aduc unii în spaţiul public şi ce acuzaţii nefondate fac.

Monica Mihai: Sâmbătă începe oficial campania, dumneavoastră vă veţi lansa candidatura şi vă veţi prezenta programul pe care îl aveţi pentru România.

Ion Cristoiu: Indiferent de rezultatul moţiunii.

Viorica Dăncilă: Indiferent de rezultatul moţiunii voi merge înainte.

Monica Mihai: Care sunt alianţele pe care le vedeţi pentru turul al doilea? Pentru că aşa cum aţi spus şi dumneavoastră aţi intrat în această cursă pentru a câştiga. Cum se va poziţiona Partidul Social Democrat sau ce alianţă va încerca să încheie în turul al doilea?

Viorica Dăncilă: Alianţa cea mai importantă este cu cetăţenii. Alianţa cea mai importantă este cu cei cărora le explici că sau le demonstrezi că eşti o variantă mult mai bună decât  contracandidatul tău. Eu nu cred că într-un partid politic poţi să le spui tuturor nu votaţi cu x, votaţi cu y. Poate o parte  vor merge în acea direcţie, dar o altă parte vor vedea care este sensul bun, care este sensul adevărului, al dreptăţii şi sunt convinsă, am încredere în cetăţeni, am încredere în români că vor fi de partea bună a baricadei.

Ion Cristoiu: Simţiţi un pericol din partea lui Mircea Diaconu? E cam pe acelaşi culoar. Vă întreb.

Cred că dacă nu era această alăturare a lui Victor Ponta de Mircea Diaconu, cred că şansele erau mult mai mari. Eu cred că este o defavoare.

Viorica Dăncilă: Nu. Nu cred că este un pericol, Mircea...

Ion Cristoiu: Îl ştiţi?

Viorica Dăncilă: Da. Am fost europarlamentari, am fost colegi, ne cunoaştem. Eu cred că marea neşansă a lui Mircea Diaconu este că alături de el a venit Victor Ponta. Cred că dacă nu era această alăturare a lui Victor Ponta de Mircea Diaconu, cred că şansele erau mult mai mari. Eu cred că este o defavoare.

Monica Mihai: Dar de domnul Barna vă temeţi pentru turul al doilea?

Viorica Dăncilă: Nu mă tem de domnul Barna. Mă tem de ceea ce s-ar întâmpla dacă domnul Barna ar ocupa funcţia de preşedinte. Pentru că am văzut atitudinea, am văzut măsurile pe care partidul domniei sale  le aduce în spaţiul public. Eu cred că domnul Barna nu va intra în turul doi.

Ion Cristoiu: Ne întoarcem încă o dată la marea enigmă care este schimbarea domnul Klaus Iohannis. Sunt convins că până nu demult nu avea de gând să impună moţiunea de cenzură. A fost la un moment dat un scenariu, aţi auzit de el bănuiesc, că dânsul avea un interes ca dumneavoastră să fiţi în turul al doilea.  De ce a renunţat la interesul ăsta?

Viorica Dăncilă: Nu am de unde să ştiu domnul Cristoiu. Nu am de unde să ştiu...

Ion Cristoiu: Ceva trebuie să ştiţi...

Viorica Dăncilă: În spaţiul public apărea că am blat cu domnul Iohannis, că e o înţelegere ca să intru eu în turul doi am văzut ce înţelegere este, am văzut că domnul Iohannis nu ratează nicio ieşire în spaţiul public fără să atace premierul sau guvernul. Am văzut că domnul Iohannis îşi doreşte foarte mult ca această moţiune să treacă şi să vină guvernul meu. Am mai avut guvernul meu şi am văzut cât de bun a fost. Deci nu pot să ştiu de ce este această dorinţă de a dărâma guvernul din partea domnului Iohannis, dar eu cred că această dorinţă a domniei sale nu este una corectă, având în vedere că vine din partea preşedintelui României.

Ion Cristoiu: Bun. Şi aici sigur facem şi planul B. Presupunând, repet, ştiţi punctul meu de vedere, eu cred că o să treacă moţiunea, dar e punctul meu de vedere.

Viorica Dăncilă: Iar eu vă spun că nu o să treacă.

Ion Cristoiu: Din punctul ăsta de vedere... era să spun că îmi doresc deoarece aş vrea să fie, fiind penultimul interviu, să fie unul istoric. Dar dumneavoastră nu vreţi.

Viorica Dăncilă: Vin după ce câştig prezidenţialele.

Ion Cristoiu: Bun şi ăla va fi istoric. Presupunând că pică moţiunea, dumneavoastră supravieţuiţi, sunteţi de acord că veţi supravieţui aşa cu unul, două voturi. Ce faceţi după pentru că aveţi guvernul franjuri.

Viorica Dăncilă: Săptămâna după moţiune, săptămâna următoare vin cu remanierea în parlament.

Monica Mihai: Credeţi că va trece această remaniere având în vedere noua aritmetică parlamentară?

Viorica Dăncilă: Eu cred că trebuie să treacă.

Ion Cristoiu: Deci dumneavoastră vreţi să rezolvaţi clar cu...

Viorica Dăncilă: Vreau să rezolv cu remanierea.

Ion Cristoiu: În acel moment nu mai aveţi nicio problemă cu preşedintele.

Viorica Dăncilă: Sunt un om responsabil, sunt un om responsabil şi îmi dau seama că am nevoie de ministrul Afacerilor Interne. Vin alegerile, am nevoie de ministru la Educaţie. Uitaţi-vă ce se întâmplă cu medicii rezidenţi, am nevoie de ministru la Energie, vine iarna, sunt anumite probleme în teritoriu, deci am nevoie de acte normative care trebuie semnate de miniştri de resort. Eu cred că dincolo de lupta politică toţi trebuie să avem această responsabilitate. Să nu credem că dacă moţiunea nu trece şi pe urmă blocăm guvernul vor suferi membrii guvernului. Vor suferi cetăţenii şi cred că trebuie să înţeleagă toţi că acest lucru nu este în favoarea cetăţenilor şi nici în favoarea ţării noastre.

Monica Mihai: Vorbim despre o remaniere legată de miniştri pentru săptămâna viitoare în eventualitatea în care această moţiune nu trece sau despre o restructurare?

Viorica Dăncilă: Vorbim despre o remaniere.

Monica Mihai: Am înţeles.

Viorica Dăncilă: Şi am să explic. O restructurare înseamnă reducerea numărului de ministere. În momentul în care reducem numărul de ministere trebuie să vedem ce este în subordinea ministerului respectiv, să vedem unde se duc, dacă desfiinţăm, de exemplu, o agenţie să vedem ce facem cu oamenii de acolo, nu lăsăm oamenii pe drumuri, îi ducem către o altă agenţie sau către, de exemplu, Casa Asigurărilor de Sănătate unde mai avem nevoie de personal, astfel încât să nu lăsăm oamenii fără serviciu. Pentru mine este important ceea ce se întâmplă cu oamenii, că dincolo, în spatele cifrelor, în spatele celor douăzeci şi opt de ministere sau douăzeci de ministere, în spate sunt foarte mulţi oameni care trebuie să aibă certitudinea că nu-i lasă cineva fără serviciu.

O parte din ALDE, ştiţi foarte bine, susţine guvernul este alături de noi, cealaltă parte...

Monica Mihai: Şi cum se va rezolva problema cu ALDE care a decis să iasă de la guvernare în această situaţie?

Viorica Dăncilă: O parte din ALDE, ştiţi foarte bine, susţine guvernul este alături de noi, cealaltă parte...

Ion Cristoiu: Şi vor rămâne în noua formulă?

Viorica Dăncilă: Da. Da, aşa cum am venit cu cele trei propuneri pentru cele trei portofolii Energie, Relaţia cu parlamentul şi Mediul, vom veni cu persoanele respective şi la remanierea de săptămâna viitoare.

Monica Mihai: Doamna premier, în cel mai pesimist scenariu, probabil aşa cum se întreabă mulţi români, în eventualitatea în care trece moţiunea dumneavoastră nu câştigaţi alegerile prezidenţiale, ce veţi face?

Viorica Dăncilă: Nu am luat în calcul un astfel de scenariu, sunt o fire optimistă şi de fiecare dată am crezut în puterea noastră, puterea partidului de a merge spre victorie. Eu cred că această bătălie de la prezidenţiale ne va scoate întăriţi, eu cred că avem o şansă foarte mare să câştigăm alegerile prezidenţiale şi cred că avem o şansă foarte mare să ridicăm încrederea în Partidul Social Democrat să arătăm că am învăţat din greşelile pe care le-am făcut şi că mergem mai departe, că avem puterea să reformăm partidul, să mergem mai departe mult mai uniţi şi că aceste alegeri sunt şi un examen aşa cum am spus pentru alegerile locale.

Ion Cristoiu: Vreau să-mi răspundeţi la o curiozitate personală. Eu nu am avut onoarea, ca dumneavoastră, să stau de vorbă cu domnul Klaus Iohannis, am fost o singură dată la un interviu din 2014, spuneţi-mi care este enigma Klaus Iohannis? A omului, nu-l cunosc, cum se lucrează cu el? Tace cum se spune, nu vorbeşte?

Viorica Dăncilă: Am discutat cu domnul preşedinte Iohannis doar din punct de vedere instituţional.

Ion Cristoiu: Instituţional, chiar instituţional.

Viorica Dăncilă: Şi bineînţeles pe subiectele care au făcut...

Ion Cristoiu: E vorbăreţ sau nu e vorbăreţ? Am înţeles că tace, că îi spui şi tace. Nu ştiu, voiam să ştiu ca om.

Viorica Dăncilă: Să ştiţi că... 

Ion Cristoiu: Nu vreţi să spuneţi.

Viorica Dăncilă: Nu că nu vreau să spun, depinde de subiect dar în marea majoritate dânsul este foarte zgârcit la dialog

Ion Cristoiu: Am înţeles. Şi posomorât tot timpul.

Viorica Dăncilă: Eu l-am văzut posomorât. Poate...

Ion Cristoiu: Că vă vedea pe dumneavoastră.

Viorica Dăncilă: Poate avea un motiv.

Monica Mihai: Au fost dintre cei care mai candidează pentru cea mai înaltă funcţie în stat care au spus atât despre dumneavoastră cât şi despre preşedinte că v-aţi folosit cumva de ceea ce aveţi ca mijloace, din poziţia pe care o aveţi pentru a face campanie, pentru deplasări, pentru a merge în afara ţării.

Viorica Dăncilă: Nu. Toate deplasările pe care le-am făcut din punct de vedere politic au fost făcute cu bani de la partid sub nicio formă nu o să folosesc resurse guvernamentale. Eu ştiu că de fiecare dată trebuie să existe o acuzaţie, să nu uităm Victor Ponta a fost premier, a candidat tot din poziţia premier, Klaus Iohannis preşedinte candidează Traian Băsescu a preşedintele României şi a candidat din poziţia de preşedinte. Eu cred că se încearcă să se vină în spaţiul public cu cât mai multe acuzaţii, cu cât mai multe lucruri care nu le fac cinste unora. Eu cred că în această bătălie, dacă vrem să dăm dovadă de mai multă responsabilitate, ar trebui să venim cu argumente, să nu venim cu jigniri, să nu venim cu astfel de acuzaţii şi cred că şi populaţia ne-ar acorda mai multă încredere

Monica Mihai: Dacă aţi fi preşedintele României, cum v-aţi poziţiona în aşa zisele tensiuni care există acum între Uniunea Europeană şi Statele Unite ale Americii.

Viorica Dăncilă: Eu cred că acolo aş interveni ca un mediator. Ştiu să fac acest lucru pentru că în cadrul preşedinţiei rotative a Consiliului Uniunii Europene acesta a fost rolul nostru, de mediator şi facilitator de consens. Cred că aşa trebuie să ne comportăm şi atunci cred că România ar fi privită altfel. Ar fi cel care încearcă să se poziţioneze realizând consensul între Statele Unite şi Uniunea Europeană. După cum ştiţi sunt un pro european dar şi un pro transatlantic convins şi pentru mine este foarte important să apropii România atât de Uniunea Europeană cât şi de Statele Unite ale Americii. Cred că dacă România ar avea iniţiativă, cred că dacă România ar încerca să se implice mult mai mult şi să nu aibă această abordare în care vedem ce fac alţii şi să facem şi noi la fel, ar fi mult mai mult respectată şi cred că acest lucru ar fi foarte bun pentru ţara noastră.

Ion Cristoiu: Doamna premier, profit de faptul că... nu cred că o să mai facem, adică o să mai face, dar e primul interviu cu dumneavoastră, o colegă de-a noastră de câte ori mă duc la ea, Denise Rifai, are o obsesie cu broşa dumneavoastră. Spuneţi-mi şi mie, eu sunt bărbat, nu înţeleg această controversă cu broşa. Vreţi să mi-o explicaţi ca femeie?

Îmi place să port broşă. O să port broşă şi la moţiunea de cenzură

Viorica Dăncilă: Nici eu nu o înţeleg pentru că eu întotdeauna admir la femei când poartă un accesoriu sau... întotdeauna am ţinut partea femeilor, am ţinut foarte mult cu femeile, am fost şi preşedinta organizaţiei naţionale.

Ion Cristoiu: E vorba de broşă, de ce nu renunţaţi la ea?

Viorica Dăncilă: Pentru că mie îmi place să port o broşă.

Ion Cristoiu: Am înţeles, vă defineşte.

Viorica Dăncilă: Cred că nu fac un lucru rău, dar ca mine sunt multe femei în România care poartă o broşă.

Ion Cristoiu: Că ea nu poartă broşă, că nu mă pricep.

Viorica Dăncilă: Nu e timpul pierdut.

Ion Cristoiu: Am înţeles.

Monica Mihai: Este vreme şi pentru broşă.

Viorica Dăncilă: Dacă acesta este defectul meu, mi-l asum.

Ion Cristoiu: Dar dumneavoastră o să purtaţi indiferent şi dacă ar fi moţiune de cenzură împotriva broşei?

Viorica Dăncilă: Da, o să port o broşă şi la moţiunea de cenzură.

Ion Cristoiu: Nu, împotriva broşei.

Viorica Dăncilă: Ah, împotriva broşei, nu, nu exclud nici o astfel de posibilitate.

Monica Mihai: Doamna premier vă mulţumim foarte mult pentru această discuţie din această seară. Domnul Cristoiu vă mulţumesc că aţi participat şi dumneavoastră la această ediţie specială doamnelor şi domnilor ne vedem joi la o ediţie specială care va dura două ore în care îl avem invitat şi pe Mircea Diaconu. La revedere.  

Înapoi

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Înapoi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici