VIDEO „Gândurile lui Cristoiu”: Aceste audieri nu sunt reale. Faptul că miniştrii le acceptă înseamnă că nu au coloană vertebrală / În partidele politice avem o dictatură aproape ca cea a lui Stalin

Moderatorul Monica Mihai va discuta cu analistul politic Ion Cristoiu despre ultimele mişcări de pe scena politică. Trece Guvernul Cîţu testul Parlamentului? Ar avea interes PSD să voteze acest Guvern? Mai e posibil un scenariu al anticipatelor? Ion Cristoiu analizează ultimele mişcări de pe scena politică, dar şi situaţia din România privind coronavirusul.

3761 afișări

Redăm principalele declaraţii din emisiune:

Redăm principalele declaraţii din emisiune:

Ora 20.00 Topul politicienilor săptămânii:

5. Vlad Voiculescu - Şi-a dorit mult să fie candidat la Primăria Capitalei. E finalul carierei politice.

4. Nicuşor Dan - Nu e candidatul dreptei. Beneficiază de un sprijin din partea PNL.

3. Marcel Ciolacu - Are mai multe probleme. Una e să ţină Congresul acela.

2. Ludovic Orban - I-a ieşit până acum. A reuşit să rămână strălucitor, chiar dacă Florin Cîţu a fost desemnat premier.

1. Florin Cîţu - Premier desemnat. va reuşi performanţa unică să fie premier desemnat fără ca noi să ştim. Nu îl va mai prinde un alt guvern ca ministru. 

Ora 19.53 Editorialul săptămânii: „Virusul chinez - o nouă mega-muşamalizare a autorităţilor din România?”, de Bogdan Tiberiu Iacob

Ora 17.51 Ciolacu, despre cCOVID-19 în România: Noi avem o foarte mare problemă. Problema în cazului acestei psihoze e autoritatea. Acest Guvern nu are nicio autoritate pentru că el e în campanie. De ce măsurile sunt atât de laxe? Pentru că orice măsură ca asta te duce la incapacitatea de a vota. Interzici meciurile, interzici mersul la şcoală... asta deranjează. Dacă s-ar opri în ţările din jur noi am ieşi şi noi bine. Eu spun că există un risc mult mai mare pentru România ca situaţia să plesnească. Fie să plece unul de la noi şi să iasă acolo, în străinătate, pozitiv şi atunci îi arestează pe toţi. Deja e o chestiune europeană şi la un moment dat încep să se întrebe şi ei. Şi la noi nu moare niciunul. 

Ora 17.34 Despre Nicuşor Dan: Nu a câştigat nimic. Noi avem deocamdată un anunţ că el va fi candidatul unic al dreptei. Ce înseamnă a sprijini? Noi avem de a face cu un anunţ al domnului Orban, prin circumstanţe pe care eu le ştiu. Am avut timp de o lună şi ceva toţi liderii PNL care au spus că vor candidat propriu – Klaus Iohannis, Violeta Alexandru, Rareş Bogdan. Au fost nişte negocieri despre care Rareş Bogdan spunea într-o emisiune că ei pun condiţie domnului Nicuşor Dan să se înscrie în PNL. Nicuşor Dan a renunţat şi treaba părea încheiată. Apoi, domnul Orban l-a sunat pe domnul Nicuşor Dan. Asta ştiu de la el, era să leşine. I-a zis: Noi ne-am răzgândit, vă vom sprijini. Înainte de a face acest anunţ, domnul Orban s-a dus la Cotroceni şi a cerut aprobare, deoarece Cotroceni înseamnă Rareş Bogdan. Dar momentan avem doar un anunţ de intenţie. (...) Nu am auzit partid politic care de dragul de a o da jos pe Gabriela Firea să îl sprijine pe Nicuşor Dan. 

Ora 17.26 Cristoiu, despre situaţia PNL: Aceste audieri, al doilea val, nu mai spun de al treilea, erodează PNL şi în momentul în care se declanşează cumva anticipatele, ei vor renunţa, pentru că PNL se erodează şi le-ar pierde. (...) În PNL e clar că tot ce se întâmplă depinde de spaima cumplită a lui Ludovic Orban că cineva îi ia locul, fie din echipa lui Iohannis, fie din alte motive. Atunci, tot ce face PNL în această perioadă e marcat de spaima lui Ludovic Orban ca nu cumva o nouă stea să îi ia locul.

Ora 17.16 Cristoiu, despre ce a făcut PSD la audieri: PNL s-a lovit în audieri de perfidia pesediştilor, care au lăsat impresia că sunt serioşi. Dacă aţi observat, unii miniştri au trecut. De ce avea nevoie PSD de asta? Avea nevoie pentru a mai eroda Guvernul. Marea majoritate a populaţiei nu are nuanţe, ci umblă după măşti, după mâncare, nici nu ştie ce e ăla Biroul permanent. Ei ştiu că au fost unii miniştri, unii au picat, alţii au pierdut. 

Ora 17.10 Ion Cristoiu, despre partidele din România: În post-decembrism nu există partide, există nişte feude. Poate că în România avem o minimă democraţie, dar la nivelul partidelor politice avem o dictatură aproape de cea a lui Stalin. Nu are nimeni curaj. Lui Cîţu i s-a spus – dacă ieşi te ia dracu. El e economist. (...) Toţi aceşti miniştri (n.e. - propuşi) trebuie să dispară din viaţa politică deoarece sunt atât de slugi. Ei au acceptat să se ducă la audieri ştiind că e o comedie. Faptul că acceptă înseamnă că nu au coloană vertebrală. (...) Şi Ciucă şi Predoiu nu a spus niciunul – domnule, m-am plictisit. Ce i se întâmpla lui Predoiu dacă refuza? Îl dădeau afară. Pe vremea lui Stalin îl împuşcau, îl trimiteau în Siberia. Acum ce i se putea întâmpla? Îl dădeau afară. Teama de a pierde o funcţie, de unde să îmi pot da seama că demnitarul e corect?

Ora 17.05 Cristoiu, despre audierile miniştrilor: Aceste audieri nu sunt reale, suntem în plină comedie a teatrului absurdului. (...) Iohannis l-a chemat pe Orban şi i-a cerut să îşi depună mandatul, pentru ca desemnarea lui să nu fie declarată din nou neconstituţională. S-a ajuns la o înţelegere potrivit căreia trebuie pus Cîţu. Nu au greşit, din două motive. Cîţu are o imagine atât de proastă încât era greu de crezut că va fi votat şi apoi deoarece este un fricos. El refuză, de frică, să participe la emisiuni de televiziune. Informaţia pe care o dau e că el refuză de frică. 

Ştirea iniţială:

Urmăriţi aşadar, miercuri, de la ora 19.00. Teme:

Trece Guvernul Florin Cîţu de Parlament?

Votează PSD Guvernul Cîţu? Când va fi Congresul social-democraţilor şi sub ce formă?
La o săptămână de la primul caz confirmat de coronavirus în România numărul îmbolnăvirilor este mic. Care este explicaţia?
Care este preţul candidaturii lui Nicuşor Dan drept singurul candidat al dreptei?
Ajunge valul de imigranţi în România? 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici