10 Măsuri de protejare la intrarea în casă împotriva răspândirii coronavirusului

  • Particulele contaminate de coronavirus rezistă atât pe haine cât şi pe genţile sau sacoşele noastre.
  • Multe persoane încă nu respectă regulile de izolare la domiciliu.
  • Regulile de prevenţie şi de igienă trebuie aplicate chiar şi la revenirea la domiciliu, nu doar de ochii lumii.
13497 afișări
Imaginea articolului 10 Măsuri de protejare la intrarea în casă împotriva răspândirii coronavirusului

10 Măsuri de protejare la intrarea în casă împotriva răspândirii coronavirusului

După Italia, Spania trece şi ea printr-o criză generată de creşterea cazurilor de coronavirus. Fiecare ţară furnizează recomandările şi impun restricţiile lor. Autorităţile estimează deocamdată un vârf al epidemiei pentru luna aprilie. Multe persoane încă nu respectă regulile de izolare la domiciliu, de aceea riscurile sunt ridicate pentru toată lumea. 

Chiar şi noi, cei sănătoşi, trebuie să respectăm recomandările de auto izolare la domiciliu şi, dacă totuşi avem nevoie să ieşim din casă, să ne protejăm şi familiile respectând toate regulile de igienă pe timpul drumului pe afară, dar şi de câte ori revenim la domiciliu.

Iată în continuare 10 măsuri de prevenţie recomandate în alte ţări pentru momentul în care ne întoarcem în casă, din care şi noi putem învăţa ceva:

1. Când ajungi acasă, încearcă să nu atingi nimic până nu iei primele măsuri de dezinfectare.
2. Scoate-ţi încălţămintea chiar de la intrarea în casă şi şterge pantofii pe tălpi cu o soluţie cu clor.
3. Dacă ai fost afară împreună cu animalul de companie, dezinfectează-i lăbuţele cu o soluţie cu săpun şi apă.
4. Scoate hainele pe care le-ai purtat pe afară (geci, pantaloni etc.) şi pune-le într-un coş cu rufe de spălat. Nu le purta de două ori. Temperatura recomandată de spălare este de minim 60 de grade.
5. Pune portmoneul, cardul de credit, cheile sau orice altceva ai folosit afară şi ai atins mai des etc. într-o cutie la intrare.
6. Fă un duş sau, dacă nu ai cum, spală bine toate zonele care au fost expuse: mâinile, faţa, antebraţele, coatele etc.
7. Curăţă telefonul mobil şi ochelarii cu o soluţie de apă şi săpun sau cu spirt.
8. Pune-ţi nişte mănuşi de unică folosinţă (sau de menaj) şi spală / curăţă cu o soluţie din apă şi dezinfectant suprafeţele genţilor, cutiilor, pungilor etc. aduse de afară, înainte de a le duce în bucătărie sau în alte camere. (Soluţia se prepară folosind 20 ml clor sau alt dezinfectant la 1 l de apă). Curăţă şi pardoseala, pe suprafaţa pe care au stat obiectele când ai venit cu ele în casă.
9. Scoate mănuşile cu grijă, trăgându-le de vârful degetelor, aruncă-le la gunoi (cele de menaj trebuie dezinfectate ulterior şi ele) şi spală-te apoi din nou bine pe mâini. Timpul minim recomandat de spălare pe mâini este de 20 de secunde.
10. Nu uita că o dezinfectare totală nu este posibilă. Dar ce urmărim prin respectarea acestor paşi este să diminuăm pe cât de mult riscurile.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici