Video Cum a ajuns drojdia noua obsesie a românilor aflaţi în carantină. Vânzările s-au triplat de când oamenii stau în izolare

  • Vânzările de drojdie au crescut de trei ori de când românii au intrat în autoizolare
  • Videourile care îţi arată cum să faci drojdie singur acasă au strâns sute de mii de vizualizări pe YouTube
  • Drojdia a devenit rapid subiect de cântece şi glume pe internet
4013 afișări

Românii s-au mutat la bucătărie de când cu autoizolarea, iar drojdia a devenit o raritate în magazine. Aşa că oamenii au luat cu asalt internetul, în speranţa că o vor putea cumpăra online. Conform Google Trends, căutările pentru drojdie au explodat în ultima lună.

Pe YouTube au apărut apoi tutoriale despre cum să înmulţeşti drojdia sau despre cum să faci singur maia din bere acasă. Acest video al bloggeriţei culinare Laura Laurenţiu a strâns rapid aproape 350 de mii de vizualizări.

„100 de grame de făină, este făină de panificaţie, am cantarit-o deja, presar cele 2 grame de drojdie, sau o treime de plic. Sau la fel de bine poate fi o treime dintr-un cubulet de drojdie. Torn 100 de grame de apa calduta in momentul de fata nu arata decat ca o pasta de faina, dar daca o vom lasa sa fermenteze 4 ore sau si mai bine peste noapte la frigider, eu de obicei o las peste noapte maine vom obtine o compozitie buretoasa, va fi ca un burete plin de spuma pentru ca drogdia pe care am hranit-o va porni la viata, va incepe sa se inmulteasca”, spune Laura Laurenţiu, blogger culinar.

Toată această isterie i-a inspirat pe un grup de artişti care au făcut o melodie despre drojdie şi făină.

Nici bancurile pe seama drojdiei n-au întârziat să apară. Ia uite ce a mai pus lumea pe internet.

Lăsând gluma la o parte, cel mai mare producător autohton de drojdie spune că vânzările s-au triplat de când românii stau în izolare. Şi magazinele de electrocasnice susţin că a crescut simţitor cererea pentru aparate de făcut pâine.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici