Video Nu claca în izolare. Psihologul Yolanda Creţulescu spune cum putem să ne menţinem echilibrul psihic

  • Starea de urgenţă va fi prelungită şi vom sta mai mult în izolare
  • Nu te panica. Încearcă să diversifici activităţile: citeşte, meditează, fă sport
  • Psihologul Yolanda Creţulescu spune că e normal să ai stări de anxietate în această perioadă
1516 afișări

Cu toţii resimţim disconfortul izolării. Starea de urgenţă va fi prelungită şi presiunea poate deveni şi mai mare. Oricum ar fi, trebuie să avem grijă de sănătatea noastră psihică.

„Au apărut deja mecanisme disfuncţionale, somatizări, tulburări de somn, tulburări alimentare, somatizări, dureri în corp, avem oameni care ne sună, mă înţeapă inima, îmi amorţeşte o mână, fac infarct sau ce se întâmplă”, afirmă Yolanda Creţulescu, fondator TelVerde.

Anxietatea e o reacţie normală, spun psihologii. Ce poţi face? Să diversifici activităţile.

„Să alternăm lucrurile care sunt cu intensitate fizică cu cele care sunt cu intensitate intelectuală, să ne dăm voie să avem şi socializare care nu e e neapărat fizică”, spune aceasta. 

Nu eşti singurul în situaţia de a te adapta la noul regim de viaţă.

„Am învăţat cu mulţi ani în urmă meditaţie, şi atunci, practic la greu treaba asta, că altfel nu se poate. Cred că ar trebui doar să îşi aducă aminte de pasiunile, dorinţele nevoile pe care le-au avut până acum. Noi locuim la curte şi nu avem timp să ne plictisim. Avem tot timpul activitate, Ieşim în curte, e soare, plantăm, copiii sunt în curte”, adaugă aceasta.

Psihologul Yolanda Creţulescu spune că apelurile la tel verde antidepresie s-au înmulţit.

Cele mai multe probleme apar în rândul vârstnicilor, al celor ce au intrat în şomaj tehnic sau au rămas fără loc de muncă. „Va exista o perioadă în care va fi reculul acestor evenimente, dar să avem încredere că o vom parcurge, că ieşim sănătoşi din ea şi că găsim şi concluzia acestei perioade”, explică psihologul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici