Video ŞTIRILE MEDIAFAX

Agenţia de presă MEDIAFAX vă prezintă cele mai importante ştiri.

41 afișări

Ordonanţa de Urgenţă pe legile justiţiei, adoptată ACUM de Guvern/ Dăncilă: Soluţia, discutată cu reprezentanţii Comisiei de la Veneţia şi Timmermans | VIDEO

Guvernul se reuneşte, în această dimineaţă, pe ordinea de zi a şedinţei Executivului fiind ordonanţa de urgenţă pentru modificarea şi completarea unor acte normative în domeniul justiţiei, textul fiind criticat de unii lideri social-democraţi. Conţinutul a fost criticat şi de Parchetul General, care a avertizat că unele prevederi încalcă ordinea constituţională.

Ministrul Justiţiei a anunţat că azi va analiza avizul negativ dat de CSM în cazul Adinei Florea şi va decide dacă va trimite propunerea către şeful statului. Între timp, Consiliul a motivat avizul, precizând că procurorul are o rezistenţă scăzută la stres, dar şi o capacitate de analiză şi sinteză reduse.

Peste 3.000 de morţi, 5.000 de persoane rănite şi aproximativ 40.000 persoane fără adăpost. Acesta este bilantul provizoriu in cazul celui mai mare exercitiu care ar trebui sa ne pregateasca pentru un cutremur. Conform scenariului, un cutremur de 7,5 pe scara Richter a avut loc în Vrancea, sambata, iar duminica o replica de 5,8 a afectat, cu precădere, Capitala.

Camera Deputaţilor dezbate, astăzi, moţiunea simplă depusă de PNL împotriva ministrului Culturii, George Ivaşcu, intitulată "PSD îngroapă cultura chiar în anul celebrării Centenarului", urmând ca deputaţii să o voteze în plenul de miercuri.

Nou focar de infectie cu peste porcina africana raportat de China. Ministerul Agriculturii din China a informat că 14 porci au murit in provincia Liaoning, relatează Reuters. Focarul din oraşul Anshan este al cincilea raportat în provincial din nord-estul Chinei.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici