Video ŞTIRILE MEDIAFAX

Agenţia de presă MEDIAFAX vă prezintă cele mai importante ştiri.

90 afișări

CCR va decide astăzi în legătură cu validarea referendumului pentru familie

Curtea Constituţională a României (CCR) va discuta, azi rezultatul referendumului pentru revizuirea Constituţiei, în sensul redefinirii familiei ca fiind căsătoria "între un bărbat şi o femeie", organizat pe 6 şi 7 octombrie. Pragul
legal de prezenţă de 30% necesară validării referendumului nu a fost atins.

Secţia pentru procurori a CSM a hotărât încetarea delegării pentru 48 de procurori din Parchetul General, DIICOT şi DNA, ca urmare a intrării în vigoare a Ordonanţei pe legile justiţiei. Este vorba de 12 procurori de la Parchetul General , care se întorc la unităţile de unde provin, 12 de la DNA, iar restul de la celelalte parchete din ţară.

Primăria Capitalei vrea să cumpere 100 de troleibuze autonome şi 130 de autobuze hibride. Valoarea totală a investiţiei ajunge la aproximativ 488 de milioane de lei cu TVA, proiectul de hotărâre urmând să fie dezbătut în şedinţa Consiliului General al Capitalei de azi.

Peste o sută de mii de gălăţeni au rămas, joi, fără apă rece la robinete din cauza unei lucrări care presupune oprirea unei staţii de repompare. Patru cisterne cu apă vor aproviziona oraşul, prioritate având unităţile medicale şi de învăţământ.

Liderii Uniunii Europene au convenit aseară să-şi acorde câteva săptămâni, poate până la sfârşitul anului, pentru a încheia un acord favorabil cu Marea Britanie înainte de ieşirea din UE, după ce summitul privind Brexitul a evitat orice fricţiune, dar nu s-a ajuns la niciun rezultat.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici