Video ŞTIRILE MEDIAFAX

Agenţia de presă MEDIAFAX vă prezintă cele mai importante ştiri.

37 afișări

Comisia de la Veneţia are pe ordinea de zi a şedinţei plenare de azi adoptarea a două opinii privind Justiţia din România, cea preliminară referitoare la Legile Justiţiei şi una privind codurile penale. La dezbatere va fi prezent şi Florin Iordache.

Adina Florea, propunerea ministrului Justiţiei pentru şefia DNA, susţine, astăzi, interviul la CSM, pentru funcţia de procuror pe un post de execuţie în cadrul Secţiei de anchetare a magistraţilor. Vor mai susţine interviuri alţi şapte procurori pentru posturi de execuţie sau de conducere. Florea a declarat, pentru MEDIAFAX, că va opta pentru funcţia de şef al DNA, dacă în final i se va valida această numire.

Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, a delegat adjunctului, înainte de a pleca în concediu, unele atribuţii, nu însă şi pe cele referitoare la sesizarea CCR cu privire la neconstituţionalitatea legilor şi ordonanţelor. Acesta a cerut informaţii suplimentare Guvernului şi Ministerului Justiţiei privind ordonanţa.

Consiliul General al Municipiului Bucureşti a respins, ieri, proiectul de rectificare bugetară a Primăriei Municipiului Bucureşti. Proiectul prevedea diminuarea bugetelor la mai multe instituţii. Gabriela Firea a spus că proiectele din cadrul consiliului nu sunt votate din cauza unor „jocuri de culise” instrumentate de către Liviu Dragnea şi fostul preşedinte Traian Băsescu.

Poliţia turcă verifică o pădure de la periferia oraşului Istanbul şi un oraş situat lângă Marea Marmara pentru a găsi rămăşiţele jurnalistului disident din Arabia Saudită, care a dispărut acum două săptămâni după ce a intrat în consulatul saudit. Preşedintele Donald Trump a declarat că presupune că acesta este mort şi că răspunsul SUA la Arabia Saudită va fi probabil "foarte sever".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici