Video ŞTIRILE OREI 09.00

MEDIAFAX vă prezintă ştirile orei 09.00

66 afișări

Ministerul Afacerilor Externe a precizat ieri, după ce Finlanda a propus preluarea Preşedinţiei Consiliului UE în locul României, că ţara noastră este pregătită pentru acest lucru, iar pregătirile se derulează conform calendarului, aspect apreciat şi de guvernul finlandez.

Vot pe modificările la legile justiţiei, azi , in Camera Deputaţilor. Aleşii vor vota proiectul pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă 90/2018 privind Secţia pentru investigarea infracţiunilor în justiţie şi iniţiativa pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă 92/2018 pentru modificarea legilor Justiţiei. Unul din amendamentele susţinute de USR şi UDMR a fost abrogarea posibilităţii pensionării anticipate a magistraţilor, propunerea fiind respinsă în plen.

Premierul Viorica Dăncilă va participa, azi, la "Ora prim-ministrului", în plenul Camerei Deputaţilor, solicitarea fiind făcută de grupul parlamentar al PNL. Potrivit ordinii de zi a Camerei Deputaţilor, dezbaterile vor avea tema "Angajamentul Guvernului Dăncilă privind respectarea recomandărilor Comisiei de la Veneţia şi ale reprezentanţilor instituţiilor UE referitoare la modificările Legilor Justiţiei, ale Codului penal şi ale Codului de procedură penală".

170 de cartuşe de infanterie, 73 de elemente de muniţie de aruncător de diferite calibre şi trei grenade de mână, toate astea au fost distruse, marţi, într-un poligon militar din Arad. Aceasta reprezintă cea mai importantă cantitate de muniţie distrusă în ultimii ani de pirotehniştii arădeni.

Un general în rezervă este alegerea preşedintelui Donald Trump pentru funcţia de ambasador al SUA în Arabia Saudită. Acesta va ocupa o poziţie diplomatică importantă, relaţiile dintre SUA şi Arabia Saudită fiind testate după uciderea jurnalistului Jamal Kashoggi, relatează Associated Press.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici