Healthcare Trends. Chirurgia minim invazivă, „salvatoare” de inimi. Cum funcţionează?

  • Ce tip de chirurgii cardiace există?
  • Ce presupune chirurgia minim invazivă?
  • Cum se punea bypass-ul, care este şi cea mai solicitantă intervenţie?
1055 afişări
Imaginea articolului Healthcare Trends. Chirurgia minim invazivă, „salvatoare” de inimi. Cum funcţionează?

Healthcare Trends.

Theodor Cebotaru, medic primar Chirurgie Cardiovasculară, este invitatul Healthcare Trends de vineri, o emisiune săptămânală pe teme medicale realizată de către MEDIAFAX în parteneriat cu Banca Transilvania - Divizia pentru medici. 
  
Invitatul face Chirurgie valvulară şi chirurgie coronariană şi povesteşte despre chirurgia clasică versus chirurgia minim invazivă.
 
18 ani a lucrat la Cluj, unde şi-a format o echipă, pe care a luat-o cu el când s-a mutat în Bucureşti, explică invitatul. 
 
Medicul spune că face una, două operaţii pe zi. Nu există stres, „abia aştept să se facă dimineaţa să merg la clinică”, spune
 
Sunt patru ramuri în chirurgia cardiacă şi poate fi de trei tipuri: clasică, minim invazivă sau robotică.
 
Chirurgia clasică, cu tăierea sternului pentru a avea acces la inimă, a fost înlocuită cu chirurgia minim invazivă, care vine şi cu un ritm de recuperare mai rapid pentru pacienţi. 
 
În chirurgia minim invazivă nu se taie sternul, ci doar se face o mică incizie şi se reduce astfel traumatismul, explică Ceobotaru.
 

Chirurgia Robotică

„S-a ţintit inima şi s-a nimerit prostata”, spune medicul, ca o glumă, referindu-se la robotul în Chirurgie. 
 
Comisia Europeană a spus că nu există date suficiente care să arate că robotul ar fi superior celorlalte două tipuri de chirurgie.
 
Medicul spune că un specialist are nevoie de sute de cazuri pentru a putea face o operaţie în siguranţă. 
 
Specialiştii din Europa spun că nu au mai avut voie să cumpere robot pentru Chirurgie începând din ianuarie 2022. 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici