Healthcare Trends, ora 13:00. Despre ortopedie. Ce trebuie sa ştim despre artroză? Invitat: Claudiu Chiţea, medic primar ortopedie-traumatologie

  • Cum protejăm sănătatea genunchilor?
  • Ce este artroza şi cum ne îmbolnăvim?
  • De ce kilogramele în plus ne afectează picioarele şi genunchii?
1768 afişări
Imaginea articolului Healthcare Trends, ora 13:00. Despre ortopedie. Ce trebuie sa ştim despre artroză? Invitat: Claudiu Chiţea, medic primar ortopedie-traumatologie
Cea mai recentă ediţie a emisiunii Healthcare Trends, realizată de către Mediafax în parteneriat cu Banca Transilvania - Divizia pentru medici, îl are ca invitat pe doctorul Claudiu Chiţea, medic primar ortopedie traumatologie .
 
Cel mai des, vin la spital pacienţi cu afectiuni după traumatisme sportive, spune medicul, dar, în general, vin şi persoane care au artroze la genunchi sau la şold.
 
Schiul, pe cât este de iubit, este un sport riscant. „Schiul e un sport destul de riscant, acum depinde şi de stadiul de pregatire, mulţi încep târziu să îl practice”, este de părere medicul, care trage un semnal de alarmă privind pregătirea înainte de schi. 

De ce nu e sănătos să ne pocnim degetele? 

Invitatul spune că nu este foarte grav să ne pocnim degetele, dar nu este indicat să facem asta frecvent. „Când articulaţia pocneşte, este mobilizată un pic peste limita mişcării sale de confort, ligamentele se tensioneaz,  sau tendonul se tensioneaza şi scoate un zgomot - pocneşte. Cum e şi la coloana cervicală, e  şi la degete. Daca persoana respectivă simte tensiune şi prin pocnitura practic se scade tensiunea respectivă, e ok. Altfel, nu prea are sens să se faca exces, dar nici nu produce o problemă deosebită”, explică medicul ortoped.
 
Cum ne afectează kilogramele în plus când vine vorba de sănătatea genunchilor şi nu numai?
În ce măsură traumatismele pe care le ai in copilărie te afectează mai târziu? 
Care sunt cele mai noi tehnologii şi aparaturi folosite în domeniu?
 
La toate aceste întrebări răspunde vineri, invitatul Healthcare trends, Claudiu Chiţea.
 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici