Healthcare Trends VIDEO. Problemele dentare. Când trebuie scoşi molarii de minte?

  • Ce este o carie şi cum ştim că un dinte este cariat?
  • Alăptarea prelungită creşte riscul de carii.
  • De ce este important să corectăm anomaliile dinţilor şi cum o facem corect?
  • Medici dentişti răspund la cele mai importante întrebări despre îngrijirea orală a copiilor.
1657 afişări
Cum avem grijă corect de igiena dentară a copiilor? Mai mulţi medici dentişti prezintă cele mai importante şi dureroase probleme când vine vorba despre problemele orale ale micuţilor şi cum se poate acţiona eficient pentru ca cei mici să aibă o dantură sănătoasă şi, totodată, să meargă cu încredere la dentist. 

Caria de biberon

 
Spre exemplu, Mihaela Măgureanu, medic primar Stomatologie la clinica Excedent, oferă sfaturi pentru mamele care alăptează: cum evită un viitor de coşmar pentru copii lor?
 
 
O afecţiune des întâlnită de către stomatolog în ultimii ani este caria de biberon. 
 
„Se promovează foarte mult alăptatul la sân, însă, pe de altă parte, mămicile nu ştiu cum să îngrijească dinţii de lapte. Iar la 2-3-4 ani, copiii au toţi dinţii măcinaţi. Când ajunge deja la grădiniţă nu se mai poate integra in colectivitate pentru că nu mai are dinţi şi nu mai poate vorbi şi zâmbi normal”, atrage atenţia stomatologul.
 
„Alăptarea la sân este benefică, dar ea trebuie să se oprească în jurul vârstei de doi ani, când alimentaţia este diversificată. Când apar primii dinţi trebuie făcută igiena cavităţii bucale, adică, după ce se termină alăptatul, mama, cu o compresă cu apă rece să şteargă dinţişorii copilului. Acesta nu trebuie lăsat să adoarmă la sân ca atare. Laptele (indiferent dacă este la sân sau din biberon) creşte aciditatea din gură în timpul somnului, iar aciditatea rezultată din fermentarea lactozei demineralizează dinţii de lapte, care sunt oricum foarte moi”, recomandă specialista.
 
Copilul mai mare trebuie spălat pe dinţi cu o periuţă cu apă rece, nu cu degetar. Pentru copiii care depăşesc vârsta de un an, mama poate folosi uşor periuţa. 
 

Cariile pot fi tratate fără anestezie

 
Adriana Celebidache, medic primar Stomatologie la clinica Dentexcela 3, povesteşte despre terapia cu laser.
 
„Terapia cu laser este relativ nouă. Sunt specialist în această tehnologie de 14 ani. Primul waterlaser din Bucureşti, eu l-am avut, dar în ţară erau deja câteva. Laserul este o lumină cu o anumită frecvenţă, lungime de undă iar fiecare lungime de undă este absorbită în ţesutul uman într-un grad diferit. Pe această bază, putem face anumite proceduri. ”, mai spune Celebidache.
 
Procedurile sunt fără durere, fără anestezie. Laserul are efect de regenerare şi decontaminare a ţesutului, astfel că distruge bacteriile. Lămpile UV folosite pentru decontaminarea virusului SARS-CoV-2 sunt tot un fel de laser, mai explică dentistul. 
 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici