VIDEO   A treia medalie olimpică la canotaj. Marius Cozmiuc şi Ciprian Tudosă au cucerit argintul la dublu rame

  • După aurul şi argintul de miercuri, canotajul romenesc mai obţine un loc 2 într-o finală olimpică.
  • România are, în clasamentul general, 4 medalii: o medalie de aur şi 3 medalii de argint.
2401 afișări
Imaginea articolului A treia medalie olimpică la canotaj. Marius Cozmiuc şi Ciprian Tudosă au cucerit argintul la dublu rame

Sursafoto: Facebook FR Canotaj

Marius Cozmiuc (28 de ani) şi Ciprian Tudosă (24 de ani) au obţinut, joi dimineaţă, medalie de argint în finala la dublu rame masculin.



Românii au fost cronometraţi cu timpul de 6 min 16 sec 58/100, fiind devansaţi de fraţii croaţi Martin şi Valent Sinkovic, 6 min 15 sec 29/100, care au condus cursa de la un capăt la altul. Croaţii, campioni olimpici în 2016 la dublu vâsle, au două titluri mondiale la dublu rame, în 2018 şi 2019.

Cozmiuc şi Tudosă au început mai slab cursa şi la 500 de metri erau pe ultimul loc, după care au început treptat-treptat să avanseze, au ajuns pe locul al treilea, iar la ultimele două puncte de control se aflau pe locul secund.

De remarcat că românii au reuşit în semifinale cel mai bun timp al probei la Tokyo, 6 min 13 sec 51/100.

Medaliile de bronz au revenit danezilor Frederic Vystavel şi Joachim Sutton (6:19.88).

Este a treia medalie adusă de canotaj. Cu o zi înainte, România a cucerit două medalii, una de aur şi una de argint, în finalele de la dublu vâsle feminin (Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş) şi patru rame fără cârmaci (Mihăiţă Ţigănescu, Mugurel Semciuc, Ştefan Berariu şi Cosmin Pascari).

//////////////////

Româncele Ionela Cozmiuc şi Gianina Beleagă au ocupat locul şase în finala probei de dublu vâsle feminin - categorie uşoară, joi, la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Dublele campioane mondiale (2017, 2018) nu au reuşit să menţină ritmul în cursă şi nu au intrat în lupta pentru medalii.

Ionela Cozmiuc şi Gianina Beleagă au ocupat locul 8 la Jocurile Olimpice de la Rio în această probă.

///////////////////

Tot joi dimineaţă, Adriana Ailincăi şi Iuliana Buhuş au încheiat pe locul 3 în finala B, de clasament, a probei de dublu rame feminin de la Jocurile Olimpice. Clasarea este echivalentă cu un loc 9 la general.

Finala B, desfăşurată joi la Sea Forest Waterway, a fost câştigată de Australia - 6min56sec46/100, urmată de Danemarca - 6min59sec48/100 şi de România - 7min01sec02/100.

În clasamentul final al probei de dublu rame fără cârmaci, România a ocupat locul 9.

Buhuş are în palmares o medalie europeană de aur (2020), două medalii europene de argint (2018, 2021) şi un loc 11 la Mondialele din 2018.

Ailincăi a cucerit până acum două titluri europene (2018, 2020), două medalii europene de argint (2019, 2021), respectiv un loc 5 şi un loc 6 la Mondialele 2018 şi 2019.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici