Jocurile Olimpice de la Tokyo. FRF: „Tricolorii sunt testaţi zilnic pentru COVID”

  • Membrii lotului olimpic de fotbal al României sunt testaţi zilnic pentru Covid pe toată durata Jocurilor Olimpice, a anunţat sâmbătă Federaţia Română de Fotbal (FRF).
  • O aplicaţie mobilă obligatorie, COCOA, instalată pe telefonul fiecăruia încă din prima zi în Japonia, monitorizează non-stop deplasările făcute.
  • Tricolorii se vor pregăti în Japonia în 4 baze sportive.
397 afișări
Imaginea articolului Jocurile Olimpice de la Tokyo. FRF: „Tricolorii sunt testaţi zilnic pentru COVID”

Jocurile Olimpice de la Tokyo. FRF: „Tricolorii sunt testaţi zilnic pentru COVID”

„Tokyotricolorii sunt testaţi zilnic pentru COVID, pe toată durata Jocurilor Olimpice, în Japonia! Metoda e diferită faţă de de cele utilizate de obicei în România: fiecare jucător şi membru al staff-ului furnizează dimineaţa probă de salivă pentru analiză”, a informat FRF.

În plus, o aplicaţie mobilă obligatorie, COCOA, instalată pe telefonul fiecăruia încă din prima zi în Japonia, monitorizează non-stop deplasările făcute, astfel încât să poată minimiza riscul răspândii virusului, prin identificarea contacţilor, în cazul unei persoane pozitive.

Conform FRF, o altă aplicaţie, OCHA, obligatorie şi ea, solicită completarea zilnică a unui formular privind starea generală de sănătate, temperatura corpului, eventualele simptome COVID ale titularului de cont, dar şi ale cunoscuţilor acestuia: „Aplicaţia OCHA a fost instalată încă de la intrarea în cantonamentul de la Mogoşoaia, iar mai mulţi paşi au fost făcuţi periodic în aplicaţie în ultimele săptămâni pentru respectarea protocoalelor organizatorilor”.

Tricolorii se vor pregăti în Japonia în 4 baze sportive. Kashima Antlers Club House & Shinshima Park pentru primele două meciuri din grupă, Sapporo Soccer Park şi Atsubetsu Park înaintea meciului 3.

Programul lotului României la Jocurile Olimpice:

  • Joi, 22 iulie. Honduras – România (ora locală 20:00, Kashima)
  • Duminică, 25 iulie. România – Coreea de Sud (ora locală 20:00), Kashima)
  • Miercuri, 28 iulie. România – Noua Zeelandă (ora locală 17:30, Sapporo).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici