VIDEO Jocurile Olimpice. Norvegianul Karsten Warholm a doborât recordul mondial în proba masculină de 400 m garduri

  • Norvegianul Karsten Warholm şi-a doborât marţi propriul record mondial în finala olimpică a probei de 400 m garduri, la Tokyo 2020, cu un timp de 45,94.
  • Rai Benjamin din SUA a venit al doilea şi a câştigat argintul (46,17), în timp ce Alison dos Santos din Brazilia a câştigat bronzul (46,72).
285 afișări
Imaginea articolului VIDEO Jocurile Olimpice. Norvegianul Karsten Warholm a doborât recordul mondial în proba masculină de 400 m garduri

Sursă FOTO: Hepta

Atât Warholm, cât şi Benjamin au coborât sub timpul precedentului record mondial, norvegianul spulberând cu aproape o secundă recordul mondial de 46,70, pe care îl deţinea.

Warholm a pornit cel mai bine din blockstart, trecând în faţă încă după primele garduri şi părând că va câştiga lejer. Dar Rai Benjamin a venit foarte aproape pe ultima turnantă, iar pe linia dreaptă a alergat aproape umăr la umăr cu norvegianul, dând impresia că îl poate chiar depăşi.

Însă, după ce a trecut de ultimul gard, norvegianul a accelerat, trecând primul linia de sosire.

Warholm a reuşit sezonul acesta ceea ce niciun atlet din acest sport nu a mai reuşit să facă până acum. A doborât în urmă cu o lună recordul mondial al lui Kevin Young, vechi de 29 de ani, a câştigat aurul olimpic şi a îmbunătăţit substanţial recordul mondial, de acum şi record olimpic.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici