Jocurile Olimpice: primul caz de COVID-19, descoperit în echipa refugiaţilor

  • Un oficial al grupului are virusul, iar ceilalţi componenţi ai echipei au intrat în alertă.
  • Delegaţia este blocată la Doha, unde se pregăteşte pentru competiţie, şi şi-a amânat plecarea spre Japonia.
  • Olimpiada de Vară se dispută în perioda 23 iulie-8 august, în condiţii de securitate sanitară maximă.
617 afișări
Imaginea articolului Jocurile Olimpice: primul caz de COVID-19, descoperit în echipa refugiaţilor

Jocurile Olimpice: primul caz de COVID-19, descoperit în echipa olimpică a refugiaţilor

Echipa olimpică a refugiaţilor, care ar urma să participe la Jocurile Olimpice de Vară pentru a doua oară în istorie, este blocată la Doha ca urmare a unui caz pozitiv de COVID-19. Echipa tocmai se pregătea de călătoria spre Tokyo, unde este programată întrecerea.

Unul dintre oficiali a fost descoperit pozitiv la testare. Este vorba despre o persoană vaccinată cu prima doză şi care este asimptomatică. După ce cazul a fost confirmat, sportivii şi tehnicienii au fost izolaţi în Qatar, unde vor continua testele şi antrenamentele în condiţii de siguranţă.

La Doha, tabăra reuneşte 26 din cei 29 de sportivi ai echipei. În afară de cazul pozitiv, toţi ceilalţi membri ai echipei sunt negativi, dar, pentru moment, s-a decis oprirea călătoriei spre Tokyo.

Regufee Olympic Team şi-a făcut debutul la Rio de Janeiro 2016, unde delegaţia a avut 10 sportivi. Ar fi a doua participare din istorie la Tokyo, asta dacă delegaţia va trece cu bine testele medicale.

La Tokyo, ceremonia de deschidere şi cea de închidere, precum şi competiţiile, se vor disputa fără spectatori în tribune, Japonia fiind o ţară în care pandemia nu le dă pace localnicilor.


 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici