Jocurile Paralimpice de la Tokyo au început. România are 7 sportivi în competiţie

  • Au început Jocurile Paralimpice de la Tokyo.
  • Jocurile au fost declarate deschise de împăratul Japoniei, Naruhito, de la tribuna oficială a stadionului.
  • Ceremonia de deschidere a avut loc marţi, la 16 zile după încheierea Jocurilor Olimpice.
  • Jocurile Paralimpice se desfăşoară în perioada 24 august - 5 septembrie.
2843 afișări
Imaginea articolului Jocurile Paralimpice de la Tokyo au început. România are 7 sportivi în competiţie

Sursă FOTO: Hepta

Jocurile Paralimpice se desfăşoară fără spectatori, asemeni Jocurilor Olimpice, în contextul în care numărul de cazuri de COVID-19 este în creştere.

Totuşi, Comitetul Internaţional Paralimpic (IPC) se aşteaptă la o audienţă de patru miliarde de telespectatori.

Cele mai importante oficialităţi prezente la festivitatea de deschidere au fost împăratul Naruhito al Japoniei, preşedintele Comitetului Paralimpic Internaţional, Andrew Parsons, şi preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic, Thomas Bach.  

România la Jocurile Paralimpice

Delegaţia României la Jocurile Paralimpice este formată din şapte sportivi de la tenis de masă, judo, atletism, ciclism şi tir cu arcul.

Purtătorii de drapel ai delegaţiei României au fost Tabita Vulturar, atletism, şi Alex Bologa, judo nevăzători. De asemenea, la ceremonie au mai participat sportivii Bobi Simion, tenis de masă, Octavian-Vasile Tucaliuc, atletism, şi Eugen Pătru, tir cu arcul.

Lotul de ciclism, din care fac parte Eduard Novak şi Eduard Moescu, alături de antrenorul Cristiano Valoppi şi mecanicul Szabolcs Szebestyen, nu au participat la ceremonia de deschidere. Aceştia sunt cazaţi într-o locaţie aflată la câteva sute de kilometri distanţă de stadion, pentru a se afla în apropierea velodromului unde vor avea loc primele probe în data de 26 august.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici