Krystsina Tsimanouskaya, atleta bielorusă care a criticat public regimul şi oficialii sportivi, dusă cu forţa la aeroport în mijlocul JO. S-a încercat deportarea ei de la Tokyo

  • Atleta Krystsina Tsimanouskaya a criticat public regimul Lukashenko.
  • Sportiva a fost trimisă acasă, în toiul Jocurilor Olimpice de la Tokyo.
  • Aparent, reprezentanţii echipei naţionale din Belarus au dus-o la aeroport.
  • Întrebată dacă se teme de zborul spre Belarus, Tsimanouskaya a răspuns afirmativ.
20612 afișări
Imaginea articolului Krystsina Tsimanouskaya, atleta bielorusă care a criticat public regimul şi oficialii sportivi, dusă cu forţa la aeroport în mijlocul JO. S-a încercat deportarea ei de la Tokyo

Krystsina Tsimanouskaya (centru). Sursă FOTO: Hepta

UPDATE 19:25 Atleta a părăsit secţia de poliţie de la aeroport

Atleta a părăsit cu puţin timp în urmă secţia de poliţie de la aeroport. Ea a fost transportată într-un „loc sigur” nespecificat. Krystsina Tsimanouskaya vrea, în continuare, să ceară azil.

UPDATE 17:15 Zborul Tokyo-Istanbul a decolat de pe aeroportul Haneda. Sportiva se află sub protecţia poliţiei din Tokyo

Sportiva se află sub protecţia poliţiei din Tokyo. Ea va putea în curând să se consulte cu reprezentanţii Ministerului Japonez de Externe.

Ambasada Poloniei în Japonia a oferit, de asemenea, asistenţă sportivei, informează agenţia de ştiri TASS.

Krystsina Tsimanouskaya, dusă cu forţa la aeroport în mijlocul Jocurilor Olimpice de la Tokyo

Probleme la Jocurile Olimpice de la Tokyo: atleta bielorusă Krystsina Tsimanouskaya, care a criticat public regimul Lukashenko şi oficialii sportivi, a fost trimisă acasă.

Potrivit anunţului făcut pe Twitter de jurnalista Hanna Liubakova, situaţia e similară unei răpiri. Tsimanouskaya a fost însoţită la aeroport de doi membri ai delegaţiei sportive din Belarus.

Krystsina Tsimanouskaya urma să concureze luni, la proba feminină de 200 m. Potrivit declaraţiilor oferite de sportiva bielorusă pentru Reuters, duminică, antrenorii săi au vizitat-o în camera de hotel şi i-au solicitat să îşi facă bagajele pentru a fi dusă la aeroport.
 
„Nu mă voi întoarce în Belarus”, subliniază Tsimanouskaya. Întrebată dacă îi este teamă să zboare spre ţara natală, aceasta a răspuns afirmativ.
 
Conform informaţiilor oferite de jurnalistul Tadeusz Giczan, atleta se află acum în aeroport, cu poliţia japoneză. Tânăra doreşte să ceară azil în Austria.
 
„Solicit ajutorul Comitetului Internaţional Olimpic. Asupra mea se fac presiuni şi mă forţează sa părăsesc ţara, fără acordul meu. Cer Comitetului Internaţional Olimpic să intervină”, spune sportiva, într-un videoclip. Drept răspuns la apelul Krystsinei Tsimanouskaya, Comitetul Olimpic Internaţional transmite că analizează situaţia, arată agenţia de ştiri TASS.
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici