Krystsina Tsimanouskaya, sfătuită de bunică să nu se întoarcă în Belarus

  • După ce a refuzat să se întoarcă la Minsk, atleta care a participa la Olimpiada de la Tokyo a fost prezentată ca având probleme psihice de televiziunea de stat din Belarus.
  • Krystsina Tsimanouskaya se află în Polonia, unde a ajuns miercuri şi unde beneficiază de protecţie diplomatică.
  • CIO i-a trimis acasă pe antrenorii care au încercat s-o convingă pe sportivă să revină în Belarus.
490 afișări
Imaginea articolului Krystsina Tsimanouskaya, sfătuită de bunică să nu se întoarcă în Belarus

Krystsina Tsimanouskaya

Atleta bielorusă Krystsina Tsimanouskaya, aflată de miercuri seară în Polonia, a povestit că a fost sfătuită de rude să nu revină în Belarus şi să stea departe de regimul lui Alexander Lukashenko.

Tsimanouskaya a ajuns la Varşovia cu viză umanitară, după ce a refuzat cererile antrenorilor săi de a se întoarce la Minsk. Sportiva a declarat că bunica ei a sfătuit-o să nu se întoarcă la Minsk, după ce a fost identificată ca fiind bolnavă mintal la televiziunea de stat.

Tsimanouskaya, în vârstă de 24 de ani, a postat un videoclip în care critica decizia Comitetului Olimpic din Belarus de a concura într-o cursă pentru care nu s-a antrenat. Videoclipul şi presiunile exercitate de doi antrenori, identificaţi de COI pe Twitter ca Artur Shimak şi Yury Maisevich, i-au schimbat viaţa.

Cei doi antrenori din Belarus care au fost implicaţi în a o forţa pe atletă să se întoarcă la Minsk au părăsit Satul Olimpic şi urmează să se întoarcă în ţara lor natală.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici