Premieră Jocurile Olimpice: Doi fraţi câştigă medalii de aur în aceeaşi zi, la Tokyo

  • Pentru prima dată în istoria Jocurilor Olimpice un frate şi o soră au câştigat aurul în aceeaşi zi, la un sport individual.
  • Este vorba despre fraţii japonezi Abe Hifumi şi Abe Uta, care au devenit campioni olimpici la judo, duminică, pe tărâm japonez.
1810 afișări
Imaginea articolului Premieră Jocurile Olimpice: Doi fraţi câştigă medalii de aur în aceeaşi zi, la Tokyo

Premieră în olimpism: Doi fraţi câştigă medalii de aur în aceeaşi zi, la Tokyo 2020

Abe Hifumi a câştigat a treia medalie de aur a delegaţiei Japoniei la Tokyo 2020, la judo masculin, categoria -66 kg, cu o victorie prin ippon, în faţa georgianului Vazha Margvelashvili.

El s-a alăturat surori sale mai mici, Uta, care a câştigat aurul, mai devreme, în aceeaşi zi, la categoria -52 kg, cei doi devenind astfel primul frate şi soră din istoria Jocurilor Olimpice care câştigă aurul în aceeaşi zi, în într-un sport individual.

"A fost pentru noi cea mai bună zi din viaţa noastră. Nu cred că noi, ca frate şi soră, am fi putut străluci mai tare pe această scenă, cunoscută sub numele de Jocurile Olimpice de la Tokyo. Sunt atât de fericit. M-am simţit foarte calm în finală", a declarat Hifumi, după finală.

"Am luptat judo-ul meu de la început până la sfârşit. Am fost incredibil de emoţionant, fără îndoială. Dar am fost hotărât să ies de pe tatamiul acestor Jocuri de la Tokyo nu doar cu victoria, ci şi cu capul sus, privind înainte”, a mai spus Hifumi, pentru olympics.com.

"Medalia se simte foarte greu", a adăugat el. "Sunt atât de multe lucruri în această medalie de aur. Poate că am doar 23 de ani, dar această medalie de aur conţine toţi cei 23 de ani şi simt greutatea ei. Drumul pentru a ajunge aici a părut că a durat o veşnicie. Dar, obstacolele pe care a trebuit să le depăşesc, au fost menite să mă ajute. Totul a fost pentru această medalie de aur".

Hifumi este de dublu campion mondial şi a trebuit să câştige un meci istovitor, de 24 de minute, împotriva coechipierului Joshiro, în decembrie anul trecut, pur şi simplu pentru dreptul de a reprezenta Japonia la aceste Jocuri Olimpice. El a câştigat duminică patru meciuri consecutive, dintre care trei prin ippon.

Sora lui, Abe Uta, s-a impus la categoria la care a evoluat şi Andreea Chiţu. Japoneza a trecut în semifinale de italianca Odette Giuffrida, cea care o eliminase pe Chiţu, şi care în final a luat medalia de bronz.

În finală, Abe Uta a învins-o apoi pe franceza Amandine Buchard.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici