Video JURNALUL CORINEI DIN CHINA, Episodul 3 - “N-am avut nevoie de hârtie ca să ieşim din casă. Frica a fost mai mare”

  • Corina Albota locuieşte în China din 2014 şi lucrează în marketing.
  • Corina Albota, româncă în China: “Când era depistată o persoană pozitivă, era dusă la spital şi toţi vecinii, izolaţi”.
  • Corina Albota, româncă în China: “La început, e sentimentul că eşti într-o mică vacanţă, chiar dacă lucrezi de acasă”.
216 afișări

Noile restricţii din România sunt un lucru normal pentru chinezi, e mesajul acestui episod din  “Jurnalul Corinei din China”. Românca stabilită din 2014 în China, Corina Albota, îţi spune ce a văzut acolo.

„În momentul în care se descoperea un caz nou, se lua persoana infectată, se ducea la spital, se făceau teste şi se izolau toţi cei cu care a intrat în contact, se dezinfectau scara, blocul. Existau restricţii şi asupra celor care locuiau în aceeaşi clădire sau în acelaşi complex rezidenţial, acestea ridicându-se peste câteva zile când se considera că totul este în regulă.”

„În regiunea afectată din Hubei, au existat restricţii mari de mişcare, dar la noi în oraş, în afară de sfaturi şi îndemnuri “Vă rugăm nu ieşiţi decât pentru strictă necesitate”, nu a existat nicio lege, efectiv. Noi nu am avut nevoie de hârtie pentru a ieşi din casă, dar nu a fost nevoie, pentru că a fost frica mai mare.”

„A fost greu să nu ieşi din casă pentru că, la început, e sentimentul că eşti într-o mică vacanţă, chiar dacă lucrezi de acasă. Te gândeşti că de multe ori că ţi-ai dori să poţi să lucrezi de acasă, să poţi să dormi mai târziu sau să nu mai existe ziua de luni sau să se transforme în marţi, dar, ulterior, există zile în care ai frustrări şi ai vrea ca viaţa să revină la normal şi nu este neapărat legat de ieşitul din casă, cât de realitatea din jur. Cu puţine eforturi şi un pic de creativitate, se poate trece peste orice moment un pic mai greu.”

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici