Video Străin în ţara ta I Carantină la Buşteni. Episodul 10: „Prietenii mei din Italia se tem pentru vieţile lor”

  • Adrian Lazăr a intrat în carantină la Buşteni vineri, 13 martie, ziua în care s-a întors din Italia.
  • Adrian Lazăr, român în carantină: “Proprietara hotelului din Italia unde lucram ne-a zis că dacă avem nevoie, să ne întoarcem, că va avea grijă de noi”.
  • Adrian Lazăr, român în carantină: “O fostă colegă din italia se simte rău, are febră, e convinsă că are coronavirus”.
274 afișări

În carantină după ce s-a întors din Italia, Adrian Lazăr îi sună mereu pe foştii lui colegi, ca să ştie cum se mai simt şi are un mesaj special de transmis în jurnalul “Străin în ţara ta I Carantină la Buşteni”.

Adrian Lazăr, român în carantină: „De abia am închis cu proprietara hotelului unde am lucra eu, care este foarte preocupată pentru noi toţi. Bineînţeles că săraca a zis că dacă avem nevoie să ne întoarcem acolo, să o facem pentru că ei vor avea grijă de noi. Ei nu ştiu realitatea României. Probabil pentru ei, e o ţară mai săracă, nu pot să-mi dau seama. Dar, oricum, bunăvoinţă din partea lor totală.”

„Ţinem legătura între noi toţi, colegi, prieteni. Toată lumea e bine, mai puţin o colegă a mea. Săraca, era singura care a fost foarte speriată sau autosugestia...Nu ştiu ce s-a întâmplat, că ea e convinsă că are coronavirus. E acasă, cu febră, de când am plecat noi de acolo.”

„Nu a fost testată pentru că medicii, acolo, îţi recomandă să stai în casă, doar dacă se agravează foarte rău situaţia ta, să chemi ambulanţa. Probabil că ea, săraca, cu medicamente recomandate prin telefon, a reuşit cât de cât să-şi controleze situaţia, dar încă are febră.”

Colega bolnavă despre care vorbeşte Adrian Lazăr se numeşte Frau Olga. Acesta îi transmite:“Ciao, Frau Olga! Să rămâi negativă!”.

„Toţi se tem, dar încearcă să-şi restrângă emoţiile. Toată lumea se teme şi pentru business-uri, şi pentru viaţa lor. Trebuie să se obişnuiască cu ideea, dar viaţa lor s-a schimbat într-un fel sau altul. Sunt toţi închişi în casă.”

„Sunt zone unde există militarii pe stradă, sunt zone chiar închise, sunt mici localităţi închise de forţele armate, deci viaţa lor s-a schimbat. În schimb, au chestii foarte bune pentru că magazinele funcţionează. Îţi aduc cumpărăturile acasă, poţi să le comanzi, cred că prin telefon, fără costuri suplimentare, deci nu trebuie să mai ieşi din casă.”

„Când au aflat că sunt în carantină, toţi prietenii mei din Italia au fost foarte preocupaţi pentru că era şi pentru ei un lucru nou. Văzând că noi suntem foarte liniştiţi, s-au liniştit şi ei. ”

Data viitoare, Adrian Lazăr va spune cum funcţionează ultimele două teste.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici