Daniel Fenechiu (PNL): Amendamentul UDMR la proiectul de desfiinţare a SIIJ este binevenit, l-aş vota

  • Amendamentul UDMR nu desfiinţează SIIJ, ci mută secţia specială dedicată magistraţilor la Parchetul General.
  • Fenechiu: „Amendamentul UDMR la proiectul de desfiinţare a SIIJ este binevenit”.
342 afișări
Imaginea articolului Daniel Fenechiu (PNL): Amendamentul UDMR la proiectul de desfiinţare a SIIJ este binevenit, l-aş vota

Daniel Fenechiu (PNL): Amendamentul UDMR la proiectul de desfiinţare a SIIJ este binevenit, l-aş vota

Amendamentul UDMR la proiectul de desfiinţare a SIIJ este binevenit, spune senatorul liberal Daniel Fenechiu, care admite că l-ar vota, dar fiind „un parlamentar disciplinat”, se va supune deciziei pe care o ia partidul.

„PNL s-a pronunţat atât în cadrul coaliţiei, cât şi în cadrul Guvernului. Forma ieşită de la Ministerul Justiţiei, aceea fără amendamente fiind însuşită de PNL. Deci practic, din perspectiva poziţionării politice, PNL susţine forma pe care Stelian Ion a avizat-o în Guvern şi a trimis-o în Parlament. (...) Există o diferenţă între poziţia PNL şi anumite poziţionări în interiorul PNL sau anumite analize care se fac pe forma actuală a proiectului legislativ şi pe ce s-ar putea modifica. Deci, nu cred că din perspectivă publică PNL a avut vreo poziţie care să împiedice în vreun fel rapida adoptare a legii pentru desfiinţarea Secţiei Speciale. Faptul că UDMR a venit cu un amendament este o chestiune care, cred eu, nu poate fi imputabilă UDMR, mai ales în contextul în care raţiunile amendamentului sunt destul de bine explicate de colegii de la UDMR şi suntem într-o situaţie în care practic, la nivelul coaliţiei trebuie să se ia o decizie politică, pe bază de argumente, care să tranşeze această problemă”, spune la RFI Daniel Fenechiu.

Întrebat dacă ar vota amendamentul UDMR prin care atribuţiile SIIJ ar trece la Parchetul General, Daniel Fenechiu a răspuns afirmativ.

Mi se pare o soluţie mai bună decât legea fără amendament, însă eu sunt un parlamentar disciplinat şi cum la baza programului de guvernare au stat anumite asumări electorale şi la PNL şi la USR, de desfiinţare a Secţiei Speciale, cred că este o prioritate desfiinţarea Secţiei Speciale şi bineînţeles că mă voi supune deciziei pe care o ia PNL, însă în interiorul PNL şi în orice discuţie argumentată, apreciez că amendamentul UDMR este binevenit”, conchide Fenechiu.​

Amendamentul UDMR nu desfiinţează SIIJ, ci mută secţia specială dedicată magistraţilor la Parchetul General, ceea ce este de neacceptat, spunea copreşedintele USR PLUS Dan Barna, care a afirmat că o sesiune extraordinară fără o decizie a coaliţiei ar fi „prematură şi nefuncţională”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici