Expert din domeniul apărării: extremiştii din Marea Britanie exploatează lacunele sistemului pentru a-şi impune autoritatea

  • Fostul şef în combaterea terorismului din Regatul Unit avertizează asupra activităţii extremiştilor
  • Extremiştii profită de lacunele legislative existente pentru a-şi impune agenda
  • Sir Mark Rowley a cerut o revizuire majoră a legislaţiei actuale
356 afișări
Imaginea articolului Expert din domeniul apărării: extremiştii din Marea Britanie exploatează lacunele sistemului pentru a-şi impune autoritatea

sursa foto: profimedia

Fostul comisar adjunct pentru operaţiuni speciale al poliţiei metropolitane, Sir Mark Rowley, a fost desemnat să expertizeze dacă legislaţia existentă este capabilă să facă faţă extremismului manifestat prin ură. Cu toate că Rowley este de părere că Marea Britanie are un sistem puternic de combatere a terorismului, ţara nu este pregătită să abordeze ameninţările tot mai mari venite prin intermediul extremiştilor care instigă la tensiuni în comunitate.

Sir Mark Rowley a fost numit şeful Comisiei pentru Combaterea Extremismului (CCE). În calitate de conducător al instituţiei, raportul său a scos la iveală faptul că activiştii de extremă dreaptă au exploatat tensiunile apărute în comunitate, le-au manipulat, iar apoi au incitat la ură şi violenţă împotriva minorităţilor locale.

Analiza şefului CCE asupra legislaţiei în vigoare a scos în evidenţă principalele goluri ale sistemului. Extremiştii profită lacunele legislative pentru că sunt la limita legii şi sunt conştienţi că nu pot fi condamnaţi sau clasificaţi drept terorişti, iar acest fapt le permite să dezinformeze şi să propage ura în comunitate. O reviziuire a legislaţiei britanice va fi făcută pentru a stopa astfel de comportamente nocive în societate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici