Ionel Arsene, preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, a fost condamnat la 8 ani şi 4 luni de închisoare. Sentinţa nu este definitivă

  • Preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, Ionel Arsene, a fost condamnat, miercuri, la 8 ani şi 4 luni de închisoare, decizia fiind a magistraţilor Tribunalului Bacău.
  • Sentinţa nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile.
1147 afișări
Imaginea articolului Ionel Arsene, preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, a fost condamnat la 8 ani şi 4 luni de închisoare. Sentinţa nu este definitivă

FOTO Arsene/Facebook

Potrivit soluţiei Tribunalului Bacău, Ionel Arsene a fost condamnat la 5 ani de închisoare pentru trafic de influenţă pentru o faptă din cursul anului 2013. Lui i-a fost interzisă şi exercitarea drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, de a alege, şi dreptul de a ocupa o funcţie de conducere sau de a exercita atribuţii de conducere în cadrul vreunui partid, formaţiune sau alianţă politică din România, de la data rămânerii definitive a sentinţe şi până la executarea sau considerarea ca executată a pedepsei principale.

De asemenea, Ionel Arsene a fost condamnat la încă 5 ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă, faptă din cursul anului 2015.

Potrivit legii, i se aplică inculpatului Ionel Arsene pedeapsa cea mai mare la care adaugă o treime din cea de-a doua pedeapsă, astfel că va avea de executat 8 ani şi 4 luni închisoare, arată Tribunalul Bacău.

Lui i se deduce din pedeapsă ziua de reţinere din 18 ianuarie 2018 precum şi arestul preventiv de la 29 ianuarie 2018 până în 28 februarie 2018.

Prin decizia instanţei, se dispune confiscarea sumelor de 80.000 de euro şi 150.000 lei şi se menţine sechestrul asigurator asupra bunurilor imobile dispusă prin Ordonanţa procurorului din cadrul DNA – Serviciul Teritorial Bacău.

Sentinţa nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare.

Arsene este acuzat că, în 2013, ar fi primit o sută de mii de euro de la Gheorghe Ştefan pentru a interveni pe lângă şeful ANI de la acel moment, Horia Georgescu, astfel încât Culiţă Tărâţă, în acea perioadă preşedinte al CJ Neamţ, să fie declarat incompatibil.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici