Procesul mineriadei din iunie 1990, amânat

Instanţa supremă a amânat, vineri, pentru a treia oară, începerea procesului mineriadei din iunie 1990, din cauza imposibilităţii constituirii completului de judecată.

2 afișări
Imaginea articolului Procesul mineriadei din iunie 1990, amânat

Procesul mineriadei din iunie 1990, amânat

În acest proces sunt judecaţi generalii Mihai Chiţac, Gheorghe Andriţa şi Dumitru Costea, precum şi colonelul Vasile Constantin.

La termenul de vineri, locul preşedintelui de complet, Marioara Prodan, a fost luat de judecătorul Margareta Teodorescu. Marioara Prodan nu a putut participa la şedinţă din cauză că este în concediu.

Margareta Teodorescu a precizat că, din cauza lipsei magistratului Prodan, completul desemnat aleatoriu nu a putut fi constituit.

Procesul a fost amânat pentru 7 decembrie.

La începutul lunii august, procurorii Secţiei Parchetelor Militare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie i-au trimis în judecată pe generalul locotentent în rezervă Mihai Chiţac - fost ministru de Interne, generalul maior în rezervă Gheorghe Andriţa - fost adjunct al ministrului de Interne şi colonelul în rezervă Dumitru Costea - fost comandant al Unităţii Militare Trupe de Pază şi Ordine Ploieşti sub acuzaţia de participaţie improprie la omor calificat şi omor deosebit de grav.

Totodată, a fost trimis în judecată şi colonelul în rezervă Vasile Constantin - fost ofiţer I în Secţia Paraşutişti, din cadrul Comandamentului Aviaţiei Militare - pentru participaţie improprie la omor calificat şi omor deosebit de grav şi participaţie improprie la tentativă la infracţiunea de omor calificat şi omor deosebit de grav.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici