Rezilierea contractului A3 Cheţani-Câmpia Turzii a fost blocată de Tribunalul Bucureşti

  • Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a anunţat luni că Tribunalul Bucureşti a blocat decizia CNAIR privitoare la rezilierea contractului pentru sectorul de autostradă Cheţani-Câmpia Turzii.
  • Hotărârea va fi atacată la Curtea de Apel.
464 afișări
Imaginea articolului Rezilierea contractului A3 Cheţani-Câmpia Turzii a fost blocată de Tribunalul Bucureşti

Sursa foto: Mediafaxfoto

Potrivit Ministrului Transporturilor, Cătălin Drulă, un complet al tribunalului a decis luni să emită o ordonanţă preşedinţială prin care înştiinţarea de reziliere trimisă de CNAIR în 11 martie a fost suspendată. Este vorba de un contract care trebuia să dureze 12 luni, început în 2016, şi care în prezent este la stadiul de 40%, iar în ultimele 6 luni constructorul în insolvenţă a executat doar 1% din lucrări, a explicat, pe Facebook, Cătălin Drulă.

Reprezentantul Guvernului susţine că nu ştie de ce Tribunalul a luat această decizie.

„Nu ştim încă motivele pentru care a fost luată decizia de astăzi, dar ce ştim este că: 1. CNAIR nu a fost citată şi nu a putut explica judecătorilor situaţia acestui contract, nu s-a putut apăra. 2. Abia la Curtea de Apel, CNAIR va putea să explice judecătorilor care este situaţia acestui contract, cum s-au derulat în bătaie de joc lucrările, în timp ce pe drumul naţional alăturat traficul e infernal şi mor oameni în accidente în fiecare an”, a anunţat Drulă pe Facebook.

Ministrul Transporturilor le-a solicitat celor care au iniţiat acţiunea în instanţă să oprească demersul.

„Le cer celor care sunt în spatele acestei acţiuni (printre care şi o mare bancă) să se oprească din acţiuni contrare interesului public. A duce un business într-o ţară înseamnă şi responsabilitate, nu doar interes patrimonial imediat”, a precizat ministrul Transporturilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici