"Anunţ guvernamental onest" - un canal australian de pe You Tube care face satiră politică de stânga, învinuieşte guvernul liberal australian şi corporaţiile pentru schimbările climatice

  • TJM a făcut şi o antireclamă Australiei, catalogând-o drept "o nenorocire plină de taxe, corporaţii care poluează şi fac profit, oraşe pustii, şomaj crescut, consum crescut de metamfetamine, specii de urşi koala şi recifuri de corali pe cale de dispariţie, defrişări, incendii de vegetaţie, lagăre pentru copiii indigeni, sistem fascist de monitorizare financiară, exerciţii făcute în secret de armata americană, încheind cu cât de minunat este neocolonialismul neoliberal".
  • The Juice Media ( TJM ) este o companie australiană care produce satira politică şi socială contemporană de stânga. Sunt cunoscuţi pentru serialele lor pe internet ca Honest Government Ads şi Juice Rap News .
  • UPDATE: TJM a sărbătorit rezultatul alegerilor de pe 21 mai şi i-a felicitat pe toţi votanţii din Australia care au dorit schimbare.
206 afișări
Imaginea articolului "Anunţ guvernamental onest" - un canal australian de pe You Tube care face satiră politică de stânga, învinuieşte guvernul liberal australian şi corporaţiile pentru schimbările climatice

Sursa Foto - The Juice Media, captura You Tube

UPDATE 22 mai- Echipa The Juice Media a postat pe Twitter un film în care a arătat cum membrii acesteia au sărbătorit cu fast rezultatele alegerilor de ieri, aflând că infamul Scott Morrison nu va mai fi premierul Australiei, şi a mulţumit alegătorilor care au votat pentru schimbare. 

În comentariu, TJM s-a adresat şi premierului înfrânt : "să nu-ţi mai văd faţa niciodată - în niciun caz, la naiba".

 

The Juice Media ( TJM ) este o companie australiană care produce satira politică şi socială. Sunt cunoscuţi pentru serialele lor pe internet ca  Honest Government Ads şi Juice Rap News .

TJM a fost în centrul mai multor controverse sociale şi politice.

Aceştia i-au criticat şi insultat pe politicieni liberali şi conservatori din întreaga lume pentru că nu iau măsuri dure pentru combaterea sărăciei, a schimbărilor climatice, dar şi pentru că nu acordă acces deplin tuturor persoanelor la educaţie şi servicii medicale gratuite. 

În acest material video, prezentatoarea vorbeşte pe ton ironic că Amazonul, jumătate din Africa, Indonezia, Spania, Arctica şi Grecia sunt ok în timp ce prezintă regiunile şi ţările respective ca fiind cuprinse de flăcări. 

Apoi, spune că oamenii de ştiinţă au inventat un nou termen pentru acest stadiu al schimbărilor climatice- "Suntem f****!, iar toatea acestea se datorează deceniilor de risipă şi frecare de mentă la întruniri legate de schimbările climatice". Mai adaugă că "guvernele au continuat să-i subvenţioneze pe infractorii climatici, să obstrucţioneze energiile regenerabile şi în general, au continuat să nu dea doi bani pe creşterea emisiilor de dioxid de carbon". 

Prezentatoarea arată o hartă cu naţiuni din Pacific care se confruntă cu creşterea nivelului oceanului şi "care au cerut Australiei să înceteze să mai ardă cărbuni, la care Australia a răspuns <<să vă ia dracu>>!"

"Combinaţia dintre Suntem f*** şi Să fim f**** va duce la o serie de războaie pentru resurse", avertizează prezentatoarea, "exceptând America care este cea Aleasă va folosi bombe atomice împotriva foametei". 

Ea sugerează să nu ne panicăm şi că "dacă ne tulbură gândul că vom fi f**** de schimbările climatice, de ce să nu mergem cu bicicleta până la serviciu, să facem duşuri mai scurte sau să facem rugăciuni?"

În toamna 2019, a făcut apel ca toţi cei îngrijoraţi de viitorul planetei să participe la Greva Climatică din septembrie 2019, respectiv la Rebeliunea Extincţiei din octombrie 2019. 

În ultimii ani, TJM a publicat clipuri în care a criticat frecvent guvernul lui Scott Morrison, pe conspiraţioniştii care negau existenţa coronavirusului şi eficienţa vaccinului, dar şi pe Donald Trump, fostul preşedinte american. 

TJM a făcut şi o anti-reclamă Australiei, catalogând-o drept "o nenorocire plină de taxe, corporaţii care poluează şi fac profit, oraşe pustii, şomaj crescut, consum crescut de metamfetamine, specii de urşi koala şi recifuri de corali pe cale de dispariţie, defrişări, incendii de vegetaţie, lagăre pentru copiii indigeni, sistem fascist de monitorizare financiară, exerciţii făcute în secret de armata americană, încheind cu cât de minunat este neocolonialismul neoliberal". 

Acuzaţiile ar putea fi exagerate, având în vedere că acest canal face satiră politică pro-stânga şi are o atitudine anticapitalistă, anticonservatoare şi antinaţionalistă. 

În 2020, pe durata pandemiei, TJM a fost pro-vaccinare  şi a  ironizat persoanele iresponsabile (în special pe Donald Trump) care nu poartă mască şi nu respectă restricţiile de distanţare socială, promovând menţinerea curbei pentru ca sistemul medical să nu fie copleşit de numărul mare de pacienţi. De asemenea, prezentatoarea a sugerat că dacă nu mai este hârtie igienică, pot fi folosite ziarele lui Rupert Murdoch. 

 

 

În preajma alegerilor generale de pe 21 mai 2022, TJM a mai publicat un material critic la adresa guvernului liberal condus de premierul Scott Morrison, dar şi la adresa corporaţiilor, amintind probleme ce au afectat Australia în ultimii 3 ani din cauza acestora- incendiile, schimbările climatice, inflaţia şi pandemia. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici