Fred White, toboşarul trupei Earth, Wind & Fire, a murit la vârsta de 67 de ani

Fred White, fostul baterist al trupei Earth, Wind & Fire, a murit la vârsta de 67 de ani, anunţă BBC.

243 afișări
Imaginea articolului Fred White, toboşarul trupei Earth, Wind & Fire, a murit la vârsta de 67 de ani

Sursa foto: Twitter

Copil minune, White, născut în Chicago, a fost unul dintre primii membri care s-au alăturat grupului fondat de celălalt fratele său, Maurice.

Basistul Verdine White a declarat că fratele său, "uimitor şi talentat", cântă acum "la tobe cu îngerii".

Printre omagiile aduse lui White, cântăreţul Lenny Kravitz l-a numit "un adevărat rege" şi a spus că a fost "binecuvântat" că a fost influenţat de el.

White a început să cânte la tobe la vârsta de nouă ani şi a obţinut primul său disc de aur, Donny Hathaway's Live, la doar 16 ani.

În 1974, s-a alăturat trupei Earth Wind & Fire, fondată de fratele Maurice şi cunoscută pentru hituri precum September şi Boogie Wonderland.

Un an mai târziu, grupul a devenit celebru cu albumul That's the Way of the World.

A devenit una dintre cele mai bine vândute trupe din toate timpurile, cu peste 90 de milioane de discuri vândute în întreaga lume.

De-a lungul anilor, grupul a câştigat şase premii Grammy şi patru American Music Awards, precum şi intrarea în Rock and Roll Hall of Fame în 2000 şi obţinerea unei stele pe Hollywood Walk of Fame.

Decesul a fost anunţat pe Instagram de Verdine White, care nu a oferit o cauză.

"Familia noastră este întristată astăzi de pierderea unui membru uimitor şi talentat al familiei, iubitul nostru frate Frederick Eugene "Freddie" White", a scris acesta.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici