Groparii dansatori din Ghana, deveniţi meme pe timp de pandemie: ”Staţi acasă sau dansaţi cu noi”

  • Celebrii ghanezi care dansează pe muzică house cu un sicriu pe umeri au devenit accidental întâi meme, apoi imaginea mişcării ”Staţi acasă” în criza coronavirusului
  • În 2017, BBC a difuzat un reportaj despre groparii dansatori din Ghana, în 2020 scenele au devenit virale în social media şi s-au transformat în meme.
  • Au ajuns atât de populari în lume încât o companie din Hong Kong a creat figurine inspirate de purtătorii de sicrie, iar o alta piese lego.
  • Pe internet au căpătat titlul de meme-ul anului 2020
3169 afișări
Imaginea articolului Groparii dansatori din Ghana, deveniţi meme pe timp de pandemie: ”Staţi acasă sau dansaţi cu noi”

Groparii dansatori din Ghana, deveniţi meme pe timp de pandemie: ”Staţi acasă sau dansaţi cu noi”

În ultimele săptămâni cel mai propabil i-aţi văzut peste tot, online, în special pe reţelele de socializare: şase tineri negri, îmbrăcaţi în costume şi cu ochelari de soare, care dansează cu un sicriu pe umeri, pe muzică techno.

Povestea reală din spatele viralului a fost difuzată de BBC în 2017. Reportajul intitulat ”Ghana's dance pallbearrers” - ”Groparii dansatori din Ghana” prezintă fenomenul unui alt tip de înmormântare, la care se râde, nu se plânge.

În ţară africană cu 30 de milioane de locuitori, tot mai mulţi oameni sunt dispuşi să plătească pentru acest gen de înmormântare.

Nana Otafrija Pallbearing & Waiting Services este o firmă care oferă o procesiune funerală mai deosebită, sicriul este cărat de 6 tineri care dansează cu el până la groapă. A devenit populară în anii 90 şi are 100 de angajaţi, potrivit Washington Post.

Anul acesta un utilizator YouTube a pus imaginile filmate de BBC în 2017 pe o muzică techno iar cioclii dansatori au devenit meme, zeci de mii de oameni din  SUA, Brazilia, Europa şi Asia au distribuit masiv imaginile în social media cu referire la ratări majore, epice, care pun viaţa în pericol. 

Mai nou, imaginea lor a fost asociată cu mişcarea ”stai acasă,” pentru a convinge oamenii să rămână izolaţi din cauza coronavirusului. În Brazilia groparii ghanezi au apărut pe panouri uriaşe alături de mesajul: ”Staţi acasă sau dansaţi cu noi” relatează pri.org.
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici