În 26-28 august, în Polonia, Nicu Bocancea va reprezenta România la Europa Cup 2022, cea mai importantă competiţie de floristică din lume

Nicu Bocancea va reprezenta România la Europa Cup 2022, cea mai importantă competiţie de floristică din lume, care are loc o dată la 4 ani şi în care se întrec cei mai buni florişti din Europa. Europa Cup 2022 va avea loc între 26-28 august, în Polonia, la Katowice, şi va avea 18 participanţi, desemnaţi să reprezinte ţara din care provin.

172 afișări
Imaginea articolului În 26-28 august, în Polonia, Nicu Bocancea va reprezenta România la Europa Cup 2022, cea mai importantă competiţie de floristică din lume

În 26-28 august, în Polonia, Nicu Bocancea va reprezenta România la Europa Cup 2022, cea mai importantă competiţie de floristică din lume

„Este un sentiment de mândrie şi responsabilitate când ştii că îţi reprezinţi ţara în domeniul tău, într-o competiţie importantă, la nivel mondial. România şi-a deschis cu adevărat „aripile” şi potenţialul în industria mondială a floristicii abia de câţiva ani şi acum avem şansa să plasăm ţara noastră pe harta mondială a acestui domeniu. Îmi doresc să mă bucur din plin de această experienţă onorantă pentru un florist şi să îi conving pe cei prezenţi, spectatori, public, juriu, colegi din industrie, să fluture steagul României.”, declară Nicu Bocancea care a cunoscut deja complexitatea şi exigenţele acestei competiţii în 2016, la prima sa participare.  

Europa Cup 2022 are ca temă reprezentarea cu ajutorul florilor, în 6 probe de concurs diferite, desfăşurate live, a ideii de DANS şi MUZICĂ. Probe de concurs precum „Dancing in the rain”, ”Dancing queen” sau buchet inspirat de o melodie, probe-surpriză sau decoruri pentru o reuniune şcolară ce trebuie realizate cu florile şi materialele disponibile sunt doar câteva dintre temele de pregătire şi de gândire pentru Nicu Bocancea, înainte de participarea la competiţie. Criteriile de evaluare ale juriului format din cei mai importanţi judecători-florişti din lume punctează compoziţia, tehnica realizării, cromatica si ideea operei, dincolo de lucrarea în sine, de expresivitatea ei, de inovaţie sau de florile folosite.

Pregătirea unui concurent pentru participarea la Europa CUP durează de obicei peste 6 luni, dar Nicu Bocancea a preluat tema abia de curând, mizând pe dragostea lui pentru flori, pe lucrul cu şi pentru ele zilnic, de peste 25 de ani, şi pe efectul pozitiv al adrenlinei pe care o simte în faţa unei provocări: „Am început pregătirea pentru Europa CUP cu creionul pe hârtie, am început să îmi imaginez dansul şi muzica florilor, schiţez idei, metafore florale, construcţii interesante. Această primă etapă de pregătire este cea mai poetică şi frumoasă, însă nu pot rămâne mult în ea, pentru că urmează să studiez „biblia” concursului, condiţiile de desfăşurare, detaliile temelor şi să încep să planific tot ce am de făcut de la necesar, transport, descărcat, montat, încadrat în intervalul de backstage impus. Este multă matematică în arta florală şi cel mai important este să mai poţi fi creativ, inovator, impresionant pentru juriu, în limitele cerinţelor, între multe lucruri administrative, punctuale, ce ţin de secunde şi calcule.”, declară Nicu Bocancea, cel mai premiat florist român pe plan internaţional, membru în Asociaţia FLOOS a celor mai buni 30 de florişti ai lumii.      

România concurează pentru a doua oară la Europa Cup, Asociaţia Română de Floristică desemnându-l tot pe Nicu Bocancea, master florist internaţional, să reprezinte România, ca şi la prima sa participare din istorie. Prestaţia lui Nicu Bocancea din 2016 a fost foarte apreciată şi a plasat România pe locul 2, după voturile publicului şi a probei buchetului de mână, şi pe locul 7 în clasamentul total al juriului din cele 24 de ţări participante.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici