REVELION 2022  În pandemie, România petrece în stradă, la cumpăna dintre ani. În marile oraşe din Europa, spectacolele au fost anulate din cauza variantei Omicron

  • Primăria Sectorului 3 organizează pe 31 decembrie, începând cu ora 22.00, în parcul Titan, Revelionul 2022 - „Speranţă, din 3”.
  • Pe scenă vor cânta artişti ca Puya, Manuel Riva şi Carla's Dreams şi se va desfăşura un spectacol de artificii, a cărui dinamică va fi completată de lumini, lasere, flăcări şi videoproiecţie.
  • Şi la Timişoara, Iaşi, Arad, Braşov, Alba-Iulia şi Constanţa se vor organiza spectacole în aer liber, în timp ce primăriile din Cluj, Suceava şi Baia Mare au anulat evenimentele din cauza pandemiei.
  • Multe oraşe europene ca: Londra, Paris, Roma, Atena, Berlin, Amsterdam au anulat spectacolele de Anul Nou din cauza răspândirii variantei Omicron.
1043 afișări
Imaginea articolului În pandemie, România petrece în stradă, la cumpăna dintre ani. În marile oraşe din Europa, spectacolele au fost anulate din cauza variantei Omicron

Vrei să te duci la spectacol de artificii în noaptea de revelion? Primăria Sectorului 3 organizează un concert

În timp ce primăriile oraşelor europene ca Londra, Paris, Roma, Atena, Berlin, Amsterdam au anulat spectacolele de Anul Nou din cauza răspândirii variantei Omicron şi au introdus restricţii dure pentru noaptea de revelion, primăriile din România organizează festivităţi. 

Primăria Sectorului 3 va organiza un concert pe 31 decembrie de la ora  22.00  în parcul Titan (cunoscut şi ca Parcul IOR sau Parcul Alexandru Ioan Cuza) cu ocazia Revelionului 2022. Concertul este intitulat  „Speranţă, din 3” , având ca generic „Sperăm, visăm, zâmbim!”.

Pe scena amplasată în apropierea statuii Calul Titanilor (acces din bulevardul Liviu Rebreanu), programul artistic va debuta la ora 22.00, cu DJ-ul şi producătorul muzical Manuel Riva, artist prezent în clasamentele Billboard internaţionale şi nominalizat la Europe Music Awards la categoria pentru „cel mai bun interpret român”.

Se vor desfăşura apoi recitalurile artiştilor Puya şi Carla's Dreams, urmate la miezul nopţii de un show multimedia cu o durată de 30 de minute.

Primarul Robert Negoiţă anunţă că primaria va desfăşura un spectacol de artificii, a cărui dinamică va fi completată de lumini, lasere, flăcări şi videoproiecţie. 

Primăria sectorului 3 anunţă că purtarea măştii de protecţie şi păstrarea distanţei sunt obligatorii pe toată durata evenimentului.

Între timp, Primăria Municipală a Bucureştiului a anulat şi în acest an organizarea tradiţionalului concert anual în Piaţa Constituţiei, primarul Nicuşor Dan invocând lipsa bugetului şi lipsa timpului necesar pentru organizare după anunţarea relaxării restricţiilor.  

 

 

 

La Constanţa, Primăria Municipală va organiza un concert în aer liber, unde vor cânta DJ Adrian Eftimie, DJ Optick, DJ Vali Bărbulescu şi DJ Sllash&Doppe  pe bulevardul Tomis, zona cuprinsă între Miga şi Lupoaică. Show-ul va începe la ora 20:00.

Accesul este liber, cu respectarea măsurilor de prevenţie: distanţare fizică şi purtarea corectă a măştii de protecţie.Vor fi focuri de artificii lansate din 7 locaţii diferite. Efectele pirotehnice vor fi sincronizate cu o coloană muzicală personalizată. 

 

 

 

La Iaşi, primarul Mihai Chirică a anunţat organizarea unui spectacol de Revelion în Piaţa Palatului Culturii, care va începe în jurul orei 20.00 şi va fi susţinut de Direcţia 5, Mircea Baniciu & Ovidiu Lipan Ţăndărică Project, Nicoleta Nucă, Alexandra Ungureanu, Admiral C4C şi alţi artişti ieşeni. La miezul nopţii va fi organizat, timp de aproximativ zece minute, tradiţionalul foc de artificii. Programul se va încheia cu un ultim moment muzical, care va dura maxim 20 de minute.Valoarea totală a cheltuielilor pentru manifestările din seara de Revelion se ridică la circa 600.000 lei.

Edilul-şef al Municipiului Iaşi a mai spus că reprezentanţii Primăriei vor lua măsuri pentru prevenirea infectării cu noul coronavirus.
„Din cauza situaţiei pandemice, ne-am propus un program artistic mai redus faţă de anii precedenţi. Mai mult, vom lua măsuri suplimentare de evitare a infectării. Trebuie să avem şi o analiză raţională. Toţi cei care nu vor fi afară, vor fi în spaţii închise, iar riscul de infectare pentru cei care vor veni la concert este mult mai redus faţă de cel al căror vor sta în interior. Oricum, vom pune la dispoziţie mască pentru fiecare participant, iar fiecare sector va avea o persoană care să supravegheze ca fiecare participant să poarte mască de protecţie", a spus primarul Mihai Chirica.

 

 

 

La Arad, Primăria Municipiului Arad şi Centrul Municipal de Cultură Arad vor organiza o petrecere publică de Revelion, în centrul oraşului, cu artişti arădeni de la Fantazia, Melissa şi Q Band. Trecerea în 2022 va fi marcată cu un spectaculos show de artificii, după care, atmosfera va mai fi întreţinută de trupa Bosquito până în jurul orei 00:30. 

 

La Braşov sunt anunţate patru ore şi jumătate de muzică şi distracţie în Piaţa Sfatului şi peste 7.000 de artificii în patru locuri din oraş, în noaptea de Revelion

 

La Alba Iulia va fi organizat un spectacol de artificii în Cetatea Alba Carolina, iar în Timişoara se va organiza un spectacol în Piaţa Libertăţii. 

Emil Boc, primarul oraşului Cluj-Napoca, a anunţat un revelion fără concerte şi spectacole publice. 

”Am luat decizia de a nu organiza concert de Revelion în centrul Clujului. Legea permite, dar nu ne obligă! (...) Îmi asum decizia nepopulară, pentru că oamenii erau obişnuiţi să aibă concert de Revelion, foc de artificii în Piaţa Avram Iancu, cu zeci de mii de oameni prezenţi. Dacă nu se impune condiţia certificatului verde nu voi organiza, pentru că acest lucru stă la îndemâna mea", a anunţat Emil Boc.

Edilul a anunţat că vor avea loc spectacole cu focuri de artificii în patru locuri din Cluj-Napoca, vizibile pentru o bună parte din locuitorii oraşului, pentru a marca trecerea dintre ani. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici