Motanul Larry: “Regele Charles mi-a cerut să devin eu noul premier pentru că acest circ inutil a durat cam prea mult timp”

Larry the Cat, cunoscut şi ca @Number10cat pe platforma de socializare Twitter, se plânge constant că politicienii conservatori din Marea Britanie nu-şi fac treaba.

5424 afișări
Imaginea articolului Motanul Larry: “Regele Charles mi-a cerut să devin eu noul premier pentru că acest circ inutil a durat cam prea mult timp”

Larry The Cat, Twitter

Motanul scrie pe Twitter că Liz Truss, după ce a fost aleasă să îl înlocuiască pe Boris Johnson la şefia partidului, a anunţat un set de măsuri pentru tăierea taxelor care să ducă la creşterea economiei britanice. Dar el constată că economia britanică a intrat în colaps, iar pentru a nu-şi asuma răspunderea pentru eşec, l-a concediat abuziv pe Cancelarul de Finanţe. În cele din urmă, ea a demisionat după 44 de zile, fiind premierul cu cel mai scurt mandat din istoria Marii Britanii

Motanul în vârstă de 15 ani care îndeplineşte funcţia de şef-prinzător de şoareci al Biroului Cabinetului din 10 Downing Street din 2011 susţine că britanicii l-au întrebat dacă conservatorii îl vor nominaliza pe Boris Johnson din nou ca prim-ministru şi scrie că este puţin probabil din moment ce el a fost silit să demisioneze din funcţie în dizgraţie acum trei luni după o serie de scandaluri, dar acum ei sunt disperaţi când văd cât de nepopulari au ajuns. Motanul mai scrie că multe dintre problemele legate de Bexit au rămas nerezolvate şi au avut un impact negativ asupra economiei britanice. 

 

El se plânge că numai premieri incompetenţi au perindat acolo, iar divizarea din cadrul Partidului Conservator a avut efecte negative asupra economiei şi societăţii britanice. 

A criticat-o şi pe fostul premier Theresa May, care cita după ea că Brexitul înseamnă Brexit, dar el declară apoi că nimeni nu cunoaşte semnificaţia acestui proces de ieşire a Marii Britanii din Uniunea Europeană, apoi că ea a cerut organizarea alegerilor de pe urma cărora conservatorii au pierdut majoritatea. 

L-a criticat şi pe David Cameron, care a promis un referendum privind statutul Marii Britanii în Uniunea Europeană dacă va câştiga alegerile din 2015, ceea ce s-a şi întâmplat. După ce 52% din alegători au votat ieşirea din Uniunea Europeană. David Cameron a demisionat în vara anului 2016. 

Larry şi-a dezvoltat o reputaţie de „motan violent” în interacţiunile sale cu alţi şoareci locali, vulpi, câini, porumbei, dar şi cu pisica mult mai tânără a Ministerului de Externe, Palmerston.

Pe 11 iulie 2016, Palmerston a fost surprins în camera de filmat într-o confruntare între Palmerston şi Larry. La 1 august 2016, un jurnalist i-a surprins pe Palmerston şi Larry având o luptă serioasă. În urma bătăii, Palmerston s-a rănit la ureche şi  Larry şi-a pierdut zgarda onorifică de funcţionar. 

La 7 august 2020, Palmerston s-a „retras” ca şef Mouser al FCO, mutându-se la ţară pentru a „petrece mai mult timp relaxându-se departe de lumina reflectoarelor”, demisia sa fiind anunţată pe Twitter.

Larry Motanul a avut-o între 2012 şi 2014 pe Freya, pisica Cancelarului de Finanţe drept colegă cu care a împărţit funcţia.  

Predecesorul motanului Larry ce a îndeplinit funcţia de şef-prinzător de şoareci a fost Sybil pe durata mandatului premierului Gordon Brown, din 2007 până în 2009. 

Humphrey a îndeplinit funcţia în timpul premierilor Margaret Thatcher, John Major şi Tony Blair, din 1989 până în 1997. 

Pictures of cats.org 

Primul şef-prinzător de şoareci a fost Peter I, cu cel maj îndelungat mandat (din 1929 până în 1946), servind sub premierii Ramsay MacDonald, Stanley Baldwin, Neville Chamberlain, Winston Churchill şi Clement Attlee, trecând prin cele mai dramatice momente din istoria secolului 20, de la Marea Depresiune la Al Doilea Război Mondial. 

Nationalarchives.gov.uk

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici