- Home
- Life-Inedit
- BUCUREŞTI, (23.02.2019, 09:14)
- Ana Obretin
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
15 restaurante din România participă la cel mai mare eveniment de gastronomie franceză din lume
Un număr de 15 restaurante de top din România participă, pe 21 martie, la cea mai mare operaţiune gastronomică franceză din lume, Goût de France/ Good France, lansată oficial de ministrul francez pentru Europa şi Afaceri Externe, Jean-Yves Le Drian, săptămâna aceasta, la Paris.
1314 afișări
15 restaurante din România participă la cel mai mare eveniment de gastronomie franceză din lume
Astfel, 11 restaurante din Bucureşti, 18Lounge, Bistro Matrioska, Frank Bistro & Dessert Bar, Gargantua d’oro, Le Bistrot Français, La Samuelle, L’atelier de Samuel, Le Torrielec, MÀ, Naan Project, Savart, The Artist Restaurant, două restaurante din Cluj, Atelier de Cuisine şi Bujole, unul din Timişoara, Caruso, şi unul din Oradea, MEATic, se alătură unui număr impresionant de astfel de localuri - cinci mii - din 150 de ţări de pe cele cinci continente, pentru a celebra gastronomia franceză ca parte a patrimoniului universal, printr-o cină unică, care va avea loc în toată lumea la aceeaşi dată - 21 martie.
TITLURILE ZILEI
-
-
astăzi, 10:45
-
astăzi, 10:36
• Rafila, despre achiziţiile centralizate pentru spitale: Mi se pare o idee foarte bună
-
astăzi, 08:29
• Memorandum de cooperare în domeniul energiei nucleare, semnat de România şi Coreea de Sud
-
astăzi, 09:40
-
astăzi, 10:30
• LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 792. Zelenski avertizează că Rusia plănuieşte să perturbe summitul de pace de la Elveţia / SUA confirmă că au trimis rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
-
astăzi, 07:57
• Expert: Bolile transmise de ţânţari se răspândesc în Europa din cauza crizei climatice
-
-
astăzi, 07:24
• Veneţia introduce o taxă de intrare de 5 euro începând de joi
-
ieri, 21:31
• Premierul spaniol îşi suspendă îndatoririle publice: Am nevoie să mă opresc şi să mă gândesc
-
ieri, 20:55
• Plata în avans a pensiilor pentru luna mai, pe ordinea şedinţei de Guvern de joi de la Timişoara
-
ieri, 20:30
• Şeful TikTok, după promulgarea legii care ar putea interzice aplicaţia în SUA: Nu plecăm nicăieri
-
ieri, 18:49
• CSM a respins cererea de suspendare din funcţie a judecătoarei lui Vlad Pascu
-
ieri, 17:53
• Atenţionare MAE: Franţa menţine controalele la frontierele interne până în 31 octombrie
-
ieri, 17:32
-
ieri, 16:29
• Proiectul Start Up Nation 2024 a fost pus în consultare publică
"Aş vrea să le mulţumesc tuturor (maeştrilor bucătari, n.r.), care, din cele patru colţuri ale lumii, peste exact o lună, vor răspunde afirmativ iniţiativei noastre", a declarat Jean-Yves Le Drian, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX de Ambasada Franţei la Bucureşti.
În discursul său de lansare a evenimentului Goût de France/ Good France, ministrul pentru Europa şi Afaceri Externe a pus în evidenţă şi faptul că gastronomia franceză înseamnă "o filosofie a bucuriei de a împărtăşi, dar şi a solidarităţii".
Acest spirit al solidarităţii va anima ediţia de anul acesta a Goût de France/ Good France, care propune un angajament mai accentuat în favoarea protejării mediului înconjurător, prin implementarea de bune practici precum: evitarea risipei de apă şi de alimente, reciclarea ambalajelor din plastic, diminuarea consumului de energie acolo unde este posibil etc.
Pentru al cincilea an consecutiv, România participă la acest eveniment, toate restaurantele înscrise urmând să ofere clienţilor, pe 21 martie, meniuri care au vocaţia de a onora gastronomia franceză de cea mai înaltă clasă şi de a pune în valoare stilul de viaţă francez.
Înscrierile restaurantelor la ediţia din acest an continuă până pe 18 martie, pe site-ul : http://restaurateurs.goodfrance.com/en/user/register.
Ediţia din acest an va onora tradiţia gastronomică din regiunea Provenţa, al cărei nume este sinonim cu produsele de calitate, vinurile bune şi irezistibilele savori mediteraneene, în contextul în care Goût de France/ Good France constituie şi un instrument diplomatic de excepţie pentru promovarea turismului în Franţa.
"După cum ştiţi, anul trecut am primit aproape 90 de milioane de turişti străini. Avem această provocare de a rămâne cea mai populară destinaţie turistică din lume şi să ajungem în 2020 să avem 100 de milioane de turişti ! Sunt convins că dezvoltarea turismului în Franţa se face şi prin punerea în valoare a diversităţii regiunilor noastre (…). De aceea, în fiecare an, ţinem să punem în lumină o regiune anume, în
cadrul operaţiunii Goût de France", a mai declarat Jean Yves Le Drian.
Citește pe alephnews.ro: Topul celor mai dorite branduri de lux. Prada a fost doborâtă de Miu Miu
Citește pe www.zf.ro: De ce dispar pe capete băncile din România. Din 2012 încoace au dispărut 10 bănci, şi este doar începutul
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
De ce dispar pe capete băncile din România. Din 2012 încoace au dispărut 10 bănci, şi este doar începutul
Lanţul românesc de restaurante ce se luptă cu giganţii KFC şi McDonald’s a facut 48 de milioane de euro anul trecut şi vrea să se extindă cu până la 50 de noi locaţii, inclusiv la nivel international
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii au înnebunit când au văzut-o
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe